Van 13 augustus tot en met 28 augustus loopt het Festival du Film Francophone in Angoulême. Meer dan 40 films zullen vertoond worden met bijdrages uit negen landen: Frankrijk, België, Zwitserland, Luxemburg, Canada, Mali, Tunesië en Libanon.

België wordt vertegenwoordigd door Souvenir, een Belgisch-Luxemburgse productie van Bavo Defurne, met Isabelle Huppert, en Noces van Stephan Streker. Ook Hedi heeft een Belgische tint, de Tunesische film van Mohamed Ben Attia werd gecoproduceerd in ons land, meer bepaald door Jean-Pierre en Luc Dardenne. Zij maken deel uit van de tien films die in competitie treden.

Verder maken twaalf avant-premières hun opwachting, waaronder openingsfilm L'Odyssée van Jérôme Salle en het reeds in Cannes gedraaide Juste la fin du monde van Xavier Dolan. Tenslotte is er ook nog een hommage aan de Libanese cinema.

(JVDV)

Van 13 augustus tot en met 28 augustus loopt het Festival du Film Francophone in Angoulême. Meer dan 40 films zullen vertoond worden met bijdrages uit negen landen: Frankrijk, België, Zwitserland, Luxemburg, Canada, Mali, Tunesië en Libanon. België wordt vertegenwoordigd door Souvenir, een Belgisch-Luxemburgse productie van Bavo Defurne, met Isabelle Huppert, en Noces van Stephan Streker. Ook Hedi heeft een Belgische tint, de Tunesische film van Mohamed Ben Attia werd gecoproduceerd in ons land, meer bepaald door Jean-Pierre en Luc Dardenne. Zij maken deel uit van de tien films die in competitie treden.Verder maken twaalf avant-premières hun opwachting, waaronder openingsfilm L'Odyssée van Jérôme Salle en het reeds in Cannes gedraaide Juste la fin du monde van Xavier Dolan. Tenslotte is er ook nog een hommage aan de Libanese cinema.(JVDV)