'The Office' keert eenmalig terug voor 'Red Nose Day'

28/02/13 om 11:07 - Bijgewerkt om 11:07

Bron: Knack Focus

De Britse comedy-reeks 'The Office' van Ricky Gervais maakt een eenmalige comeback op de BBC. De nieuwe aflevering is een onderdeel van de 'Red Nose Day'-uitzending voor de benefietactie van Comic Relief, op 15 maart.

'The Office' keert eenmalig terug voor 'Red Nose Day'

David Brent, de legendarisch kantoorbaas, keert terug naar het kleine scherm. Ricky Gervais kroop speciaal voor de benefietactie van Comic Relief voor de eerste keer in tien jaar tijd opnieuw in de huid van zijn populairste rol.

Comic Relief is een Britse organisatie die jaarlijks een inzamelingsactie organiseert voor de hulpbehoevenden in Afrika. Om de actie te steunen, bokst de BBC elk jaar een speciale live-uitzending 'Red Nose Day' in elkaar.

The Office Revisited toont het leven van David Brent, een decennium nadat hij zijn job als manager bij een papierfabriek in Slough achterliet. "Hij geeft zijn wijsheid nu door aan jonge wanna-be rocksterren en herbeleeft zijn jeugddromen via de jonge artiest Dom Johnson", zegt bedenker Ricky Gervais.

"Fans van de serie zullen blij zijn om eindelijk de volledige versie van 'The Serpent Who Guards The Gates Of Hell' te horen en de door David gefinancierde video 'Equality Street' te bekijken", aldus Gervais.

Op 27 december 2003 eindigde het verhaal rond David Brent op de Britse televisie. De serie 'The Office' startte in 2001 en was een instant succes. De pseudo-documentaire over een manager die tevergeefs probeert populair te zijn bij zijn werknemers, won in 2004 als eerste Britse serie ooit een Emmy voor Beste Televisieserie, -musical of komedie. (XVdL)Bekijk hier de trailer voor de aflevering.

Lees meer over:

Onze partners