Horion wil VTM-documentaire 'De Kroongetuigen' verbieden

02/12/13 om 09:43 - Bijgewerkt om 09:43

Bron: Knack Focus

Na 'Ontspoord' dreigt ook het VTM-programma 'De Kroongetuigen' geschrapt te worden. Meervoudig moordenaar Freddy Horion stapte naar de rechter om een aflevering (over hem) van het scherm te houden.

Meervoudig moordenaar Freddy Horion is naar de rechter gestapt om een aflevering van het nieuwe VTM-programma 'De Kroongetuigen' over hem van het scherm te houden. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard. Het nieuws volgt kort nadat de commerciële omroep besliste 'Ontspoord' al na één aflevering te schrappen.

Het programma vertelt spraakmakende misdaadverhalen uit Vlaanderen aan de hand van getuigenissen van politie, gerecht en nabestaanden. Horion staat centraal in de uitzending van donderdag 5 november.

Dat VTM een hele uitzending aan zijn leven wijdt, kan voor Horion niet door de beugel. "VTM heeft hem gecontacteerd met het voorstel, maar hij heeft geweigerd", verduidelijkt zijn advocaat Vincent Vereecken. Omdat de burgerlijke partijen wel hun fiat gaven, ging de zender toch door met het programma.

De uitzending donderdag komt nu in het gedrang, aangezien Horion een procedure is gestart in kortgeding. De zaak wordt dinsdag in de rechtbank van Brussel behandeld, aldus nog de kranten.

Onze partners