Fleet Foxes keert terug na vijf jaar afwezigheid

05/04/16 om 14:54 - Bijgewerkt om 15:16

Sinds de release van hun album 'Helplessness Blues', in 2011, was het muisstil rond de band uit Seattle. Nu keren de folkrockers 'met zekerheid' terug op het muzikale voorplan, zo laat gitarist Christian Wargo weten.

Fleet Foxes keert terug na vijf jaar afwezigheid

Officieel is het nog niet, maar het staat wel vast: Fleet Foxes gaat opnieuw muziek maken. Dat laat gitarist Christian Wargo verstaan in een gesprek met Distinctdaily.com. 'Niemand van ons wist dat het er aan zat te komen, maar het gaat echt wel gebeuren', zegt hij.

Het album 'Helplessness Blues' uit 2011 - hun tweede prachtplaat na het titelloze debuut drie jaar eerder- was het laatste wapenfeit van Fleet Foxes. Daarna verdween de band uit Seattle zo goed als volledig van de radar. Zanger en songschrijver Robin Pecknold stortte zich op zijn studies, haalde zijn diploma aan de universiteit van Columbia, en had daarnaast nog enkele soloprojecten.

Nu is er opnieuw voldoende tijd om met Fleet Foxes weer de draad op te pikken. Pecknold en Wargo hadden naar verluidt een constructief gesprek tijdens een concert van de Amerikaanse zangeres Joanna Newsome. Een comeback van de indiefolkband is in aantocht. 'Possibly unofficially at this stage, but it's definitely a thing.' Goed nieuws voor de fans. (DB)

Onze partners