In beeld: nieuwe Star Wars in wereldpremière in LA

15/12/15 om 07:19 - Bijgewerkt om 07:21

Eindelijk, zullen veel fans zeggen. De langverwachte en felgehypete film Star Wars: The Force Awakens, het zevende deel van de saga, heeft zijn wereldpremière in Los Angeles achter de rug. De cast met onder anderen Harrison Ford, Adam Driver, Daisy Ridly, Carrie Fisher en de witte Storm Troopers stapten over de rode loper aan het TCL Chinese theater in Hollywood.

Sommige fans kampeerden er al meer dan een week in de hoop een glimp op te vangen van hun idolen. Productiemaatschappij Disney had meer dan een halve kilometer van de beroemde Hollywoodboulevard afgehuurd en er golden erg strenge veiligheidsmaatregelen.

Over de inhoud van de nieuwe Star Wars is nog niets bekend. De regie was in handen van JJ Abrams, die enkele jaren geleden al een Star Trek-film maakte. Abrams zei 'overweldigd' te zijn door de aandacht voor zijn nieuwste aanwinst. Ook zijn voorganger George Lucas was op de première aanwezig.

'Star Wars: The Force Awakens' is de zevende in de reeks, en de eerste in meer dan een decennium. De film wordt naar verwachting één van de grootste publiekstrekkers van de jongste jaren. De voorverkoop brak in ieder geval al records.

De film is vanaf 16 december ook in de Belgische zalen te zien. Knack Focus brengt op zijn website woensdagochtend een recensie. (Belga/KVDA)

Onze partners