Zonzo Compagnie wint YAMA Award

© Zonzo Compagnie

Het Antwerps productiehuis (‘voor een avontuurlijk muziekaanbod voor kinderen’) Zonzo Compagnie ontving zaterdagavond de YAMA-award voor ‘Listen to the Silence – A journey with John Cage’.

De winaar van de 4e editie van de internationale Young Audiences Music Award (YAMA) is Zonzo Compagnie, dat met de productie Listen to the Silence – A journey with John Cage deze internationale prijs in de wacht sleept.

De prijsuitreiking vond plaats op 3 november 2012 op de vooravond van het Big Bang Festival in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Dit jaar werden uit een totaal van 50 inzendingen uit 22 landen, acht producties genomineerd voor de prijs “productie van het jaar” en voor de “publieksprijs”, waarvoor online kon worden gestemd. Listen to the Silence – A journey with John Cage, ontving de prijs voor “productie van het jaar”. De prijs is een geldbedrag van 2000 €.

De YAMA award is een initiatief van Jeunesses Musicales International (JMI) dat hiermee wereldwijd de meeste creatieve en innovatieve muziekproductie voor een jong publiek wil bekronen. Dit jaar waren producties genomineerd uit Oostenrijk (Rocky Roccoco), Canada (The History of Music), Duitsland (Bonjour, Monsieur Satie), Italië (Damadaka), Luxemburg (Drumblebee ) Noorwegen (Little Girl) en Zweden (Where the Raven Whitens). Het was de Belgische genomineerde die met de pluimen ging lopen. In haar verslag schrijft de jury – wiens samenstelling niet werd bekendgemaakt – over Listen to the silence:

Een originele, creatieve soundscape binnen een spannende en interactieve voorstelling die verder gaat dan alleen maar ‘de verkoop van muziek voor het plezier’. Listen to the Silence is een zeer innovatieve benadering van het ontdekken van de hedendaagse muziek en de werken van John Cage, waarbij het jonge publiek bewust wordt gemaakt van het belang van geluiden.

Listen to the silence is een interactief concert waarvoor Wouter Van Looy, artistiek leider van Zonzo Compagnie, een samenwerking aanging met de Italiaanse multimedia artieste Letizia Renzini. In hun concept neemt het publiek actief deel aan een avontuurlijke muzikale verkenningstocht. Luisteren wordt afgewisseld met actief onderzoek en creatie.

Fragment:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(E.V.S.)

Meer info: www.zonzocompagnie.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content