Zeven nieuwe programma’s voor vrt

Voor de VRT belooft 2012 een boeiend mediajaar te worden. De openbare zender brengt in het voorjaar zeven nieuwe programma’s.

Voor de VRT belooft 2012 een boeiend mediajaar te worden, “wellicht het boeiendste sinds de start van vtm in 1989”. Dat zegt Jean Philip De Tender, netmanager van Eén. De zender wil ook in 2012 zijn specifieke rol als openbare zender, toegankelijk voor het brede publiek, blijven spelen en brengt in het voorjaar zeven nieuwe programma’s.

Verschuivingen in het medialandschap

De Vlaamse mediasector kijkt reikhalzend uit naar volgend jaar. De exclusieve samenwerking tussen het productiehuis Woestijnvis en de VRT loopt na het voorjaar van 2012 af en De Vijver, de mediagroep rond Woestijnvis, start met de commerciële zenders VT4 en VIJFtv. Dinsdag raakte bekend dat VT4 in het najaar uitpakt met “De Slimste Mens Ter Wereld”.

“Dergelijke veranderingen in het medialandschap gebeuren niet elke dag”, zegt De Tender. Hij kijkt er naar eigen zeggen met “een gezonde nieuwsgierigheid naar uit”.

Overzicht nieuwe programma’s

Sofie Van Moll presenteert het nieuwe programma “Weg van de Wereld”, waarin de kijker wordt meegevoerd op een reis langs acht bijzondere feesten in diverse landen. Lieven Scheire gidst in een nieuw programma de kijker door de wereld van de wetenschap. Een titel voor het programma is er nog niet.

In “De Premiejagers Deluxe”, gepresenteerd door Bruno Wyndaele, strijden twee teams van onbekende en bekende Vlamingen tegen elkaar. In “Mag het wat meer zijn” gaat Wyndaele op zoek naar de gepaste ingrediënten die een gerecht nog beter maken.

Eén pakt ook uit met een nieuwe spelprogramma op zaterdagavond. Meer details daarover worden later bekendgemaakt. Evy Gruyaert maakt in “Zoo of Love” kennis met tien duo’s met een groot hart voor dieren. Tot slot is er “Het Verloren Voorwerp”, een nieuw humorprogramma met fragmenten uit het archief van de openbare omroep. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content