Zender FX zet samenwerking met komiek Louis C.K. stop

De Amerikaanse komiek Louis C.K. op een rode loper in Beverly Hills, 28 februari 2016. © REUTERS

De Amerikaanse televisiezender FX zet vrijdag de samenwerking met Louis C.K., een van de bekendste stand-upcomedians uit de Verenigde Staten, en zijn productiehuis Pig Newton stop. Dat doet de zender, waarvoor C.K. onder meer de succesvolle comedyreeks ‘Louie’ maakte, nadat de komiek de beschuldigingen van vijf vrouwelijke collega’s over seksueel grensoverschrijdend gedrag bevestigde.

‘We annuleren de deal tussen FX Productions en zijn productiehuis Pig Newton’, zegt het netwerk dat de voorbije acht jaar aan vijf series werkte met Louis C.K. ‘Hij zal niet langer als uitvoerend producent fungeren of gecompenseerd worden voor de vier shows die we met hem produceren: Better Things, Baskets, One Mississippi en The Cops, luidt het verder.

Eerder op vrijdag had Louis C.K. al toegegeven dat de beschuldigingen die tegen hem geuit zijn, kloppen. ‘De verhalen zijn waar. Ik vergeef mezelf niets van wat ik gedaan heb. En dat moet ik verzoenen met wie ik ben’, zei de komiek in een mededeling. ‘Ik heb berouw voor mijn daden. Ik heb tijdens mijn lange en fortuinlijke carrière altijd gepraat en alles wat ik wilde gezegd. Nu zal ik een stap terug zetten en uitgebreid de tijd nemen om te luisteren.’

Ook de streamingdienst Netflix trok al de stekker uit een geplande stand-upcomedyspecial met de komiek en het filmbedrijf The Orchard schrapte de release van C.K.’s laatste film I Love You, Daddy na de beschuldigingen.

Die hebben betrekking op feiten die zich eind de jaren negentig en in het begin van deze eeuw voordeden. Zo beschrijven Dana Min Goodman en Julia Wolov dat Louis C.K. hen in 2002 na afloop van een comedyfestival had uitgenodigd op zijn hotelkamer, waar hij begon te masturberen. Ook drie andere vrouwelijke komieken hebben aan de krant New York Times verklaard dat Louis C.K. zich in hun bijzijn of tijdens een telefoongesprek begon te bevredigen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content