‘X-Files’ maken come-back: zes nieuwe afleveringen

David Duchovny en Gillian Anderson met de bedenker van de X-Files, Chris Carter, nadat het progamma begin 1998 een Golden Globe won © Reuters

Na dertien jaar keert de cultreeks “X-Files” terug naar het kleine scherm. Er komen zes nieuwe afleveringen, mét special agents Fox Mulder en Dana Scully in de hoofdrollen. Net als vroeger worden die rollen vertolkt door David Duchovny en Gillian Anderson.

Dat heeft televisiezender Fox aangekondigd. Nog deze zomer wordt met de opnames van de nieuwe afleveringen begonnen.

“De wereld is nog vreemder geworden” tijdens “de lange pauze van dertien jaar” en het is daarom “het perfecte moment om deze zes verhalen te vertellen”, zo schreef producent en geestelijke vader van de sciencefictionreeks Chris Carter in een communiqué.

Van de X-Files werden tussen 1993 en 2002 in totaal meer dan 200 afleveringen uitgezonden, verspreid over negen seizoenen. De serie kende wereldwijd een groot succes en won zestien Emmy Awards, vijf Golden Globes en tal van andere prijzen.

De reeks gaat over twee agenten van de FBI, de rationale Scully en de “believer” Mulder, die onderzoek doen in mysterieuze politiedossiers waarbij zo goed als altijd paranormale fenomenen te pas zouden kunnen komen.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content