“Wrapper worden bij Ketnet is al jaren mijn droom”

Deze ochtend werd Sien Wynants uit Kessel-Lo gekozen als nieuwe Ketnet wrapper tijdens de weekendochtendshow ‘Ketnet king size’. Drie vraagjes aan de kersverse wrapper.

Wat spreekt je aan in deze job? Waarom wou je Ketnet wrapper worden?

“Al sinds het middelbaar is dit echt mijn droomjob. Toen ik de opties bekeek om te zien in welke richting ik verder zou gaan studeren, kwam ik eigenlijk onmiddellijk bij deze job terecht. Het is voor mij de perfecte combinatie van journalistiek, presenteren en werken met kinderen. Het is dan ook een droom om dit te kunnen doen na mijn studies journalistiek.”

Je hebt nu al enkele keren mogen meedraaien, wat vindt je het leukste aan de job tot nu toe?

“Het leukste is toch wel het wrappen zelf. Je weet ’s morgens niet over wat je het gaat hebben en dat maakt het best wel spannend. Je komt ’s morgens toe en neemt eerst de kranten door omdat je op de hoogte moet zijn van het nieuws. Het leukste is echter dat je een leuke insteek aan dat nieuws kan geven, je mag buiten de lijntjes kleuren. Het hoeft allemaal zo serieus niet te zijn.”

Hoe ziet een typische werkdag er uit voor jou?

“We beginnen om 11u met te brainstormen over de thema’s die die dag aan bod zullen komen. Om 12u hebben we een redactievergadering en oefenen we het wrappen nog even. Vanaf 16 tot 20u zitten we in de live uitzending en wrappen we er op los.”

Sien heeft vandaag haar eerste opnames al achter de rug en is vanaf morgen voltijds op de buis te zien. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content