Wordt Tom Waes de eerste Belgische skischansspringer ooit?

In de derde reeks van ‘Tomtesterom’ waagt Tom Waes zich aan een gevaarlijke sprong van een 125 meter hoge skischans. Als het hem lukt, is hij meteen Belgisch kampioen skischansspringen.

Tom Waes heeft in het verleden al hoge ogen gegooid – denk ‘Dos Cervezas, por favór!’ of de ‘Marathon des Sables’ -, maar in de derde reeks van het tv-programma ‘Tomtesterom’, dat later in het voorjaar op Eén wordt uitgezonden, zou zijn leven er wel eens van kunnen afhangen. De Vlaamse acteur, annex regisseur annex stuntman, gaat over een tweetal weken op skilatten staan, om van een skischans van 125 meter te springen!

Eerst toestemming krijgen

Als het hem lukt, schrijft hij geschiedenis. België had immers nooit een skischansspringer in zijn rangen. Dat betekent ook dat Tom Waes meteen Belgisch recordhouder wordt. Of het ook zover komt, valt nog af te wachten. Hij moet eerst toestemming krijgen om aan de geplande wedstrijd in Oostenrijk te mogen deelnemen.

Een lokale intructeur maakt hem in afwachting ‘wedstrijdklaar’. Klein detail: Waes kon tot voor kort niet eens skiën. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content