Wilfried de Jong volgt Jan Leyers op als presentator “Zomergasten”

© Belga

De Nederlandse telivisiemaker en schrijver Wilfried de Jong volgt Jan Leyers op als presentator van het ook in België populaire VPRO-programma “Zomergasten”

De Nederlandse telivisiemaker en schrijver Wilfried de Jong volgt Jan Leyers op als presentator van het ook in België populaire VPRO-programma “Zomergasten”. Dat liet een woordvoerster van de zender woensdag weten.

De Jong neemt het stokje over van de Belgische tv-maker en muzikant Jan Leyers, die de presentatie vorige zomer voor zijn rekening nam. De Jong maakt al langer televisie voor de VPRO, waaronder het interviewprogramma “24 uur met…”. Daarin brengt hij in de studio 24 uur lang door met een gast.

Naast zijn werk voor de tv is hij ook actief als schrijver en maakt hij theaterprogramma’s. Een geslaagde uitzending van Zomergasten “is geen psychologische

test of doorzaagact”, zegt De Jong. “Je maakt een biografie van iemand, maar je moet vooral op zoek naar de reden waarom iemand een fragment toont. Dan kom je uit bij iemands kennis, of persoonlijkheid, of gekte. Als dat logisch op elkaar inwerkt, is dat de ideale avond.”

Tijdens de 26e editie dit jaar ontvangt hij zes gasten. Het is nog niet bekend wie dat zijn. De eerste aflevering is 28 juli. Zomergasten werd eerder gepresenteerd door onder anderen JorisLuyendijk, Joost Zwagerman en Adriaan van Dis. In het programma bespreken de presentator en de gast film- en tv-fragmenten die de gast heeft uitgekozen. (Belga/LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content