Wie maakt kans op een Emmy Award?

© gf

Op zondagavond worden de Emmy Awards uitgereikt, de prijzen voor excellente prestaties in de televisie-industrie. Hét ideale moment dus om weddenschappen aan te gaan over wie een beeldje mee naar huis mag nemen. Wij geven een overzicht van de grootste kanshebbers.

De Amerikaanse krant LA Times deelde de voorbije dagen hun pronostieken over wie in de belangrijkste categorieën volgens hen op het hoogste schavotje zal plaatsnemen. Wij hebben ze mooi voor jullie opgelijst.

Mannelijke hoofdrol in een dramareeks Bryan Cranston – Breaking Bad

Damian Lewis (Homeland), nog steeds een grote kanshebber, mocht vorig jaar de honneurs waarnemen. Maar volgens de LA Times verdient Bryan Cranston uit Breaking Bad dit jaar het beeldje. In deze categorie zijn ook Kevin Spacey (House of Cards), Jon Hamm (Mad Men) en Jeff Daniels (The Newsroom) genomineerd.

Vrouwelijke hoofdrol in een dramareeks Kerry Washington – Scandal

Haar hoofdrol in de politieke thrillerserie Scandal zou haar volgens de journalisten een Emmy moeten opleveren. Hoewel ze in deze categorie zware concurrentie krijgt van Claire Danes (Homeland). Maar aangezien het publiek volgens LA Times graag ‘geschiedenis schrijft’, zullen ze voor Washington kiezen. Zij zou namelijk de allereerste zwarte actrice zijn die in deze categorie de overwinning grijpt.

Mannelijke hoofdrol in een comedy Louis C.K. – Louie

Louie, niet echt bekend in onze contreien, is een sitcom waarin komiek Louis C.K. de hoofdrol speelt. Het zou voor Louis C.K. de allereerste Emmy-bekroning zijn voor zijn acteurprestaties. Volgens LA Times wordt het een nek-aan-nekrace met Jim Parson (The Big Bang Theory), ofte de neurotische übernerd Sheldon Cooper. Alec Baldwin (30 Rock) zou na twee overwinningen het onderspit delven.

Vrouwelijke hoofdrol in een comedy Tina Fey – 30 Rock

Comedy queen Tina Fey verdient volgens LA Times deze Emmy, als eerbetoon nu de show afloopt. De awards voor haar rol als Liz Lemon, waaronder een Golden Globe en Emmy, passen al lang niet meer op de buffetkast. Haar grootste concurrente in deze categorie is Julia Louis-Dreyfus. Zij speelt in Veep de Vicepresident van de Verenigde Staten, vorig jaar mocht ze al eens zegevieren. De excentrieke Lena Dunham (Girls) staat ook op het lijstje van genomineerden, maar LA Times schat haar kansen niet zo hoog in.

Beste dramareeks Breaking Bad

Het laatste Breaking Bad-seizoen moet volgens LA Times eindelijk de erkenning krijgen die het verdient. De acteurs mochten al eens aanschuiven voor een beeldje, de reeks zelf werd nog nooit met een Emmy bekroond. Al wordt gevreesd dat deze successerie net zoals vorig jaar in het zand zal bijten en de overwinning moet laten aan die andere topper Homeland.

Beste comedyreeks Modern Family

De volledige ploeg mocht de vorige drie seizoenen het Emmy-podium bevolken en volgens LA Times zal het ook dit jaar een Modern Family-feestje worden on stage. Het laatste seizoen mist wel de nieuwigheid en de kwaliteit van de vorige, maar de reeks blijft een publiekslieveling. Volgens de journalisten kan de Modern Family enkel op concurrentie rekenen van de eerder genoemde Louie en The Big Bang Theory. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content