Wie gaat er straks naar huis met een Emmy Award?

© Reuters

De Emmy Awards zijn de belangrijkste prijzen binnen de Amerikaanse televisiewereld. Verschillende internationaal bekende topseries en televisieprogramma’s zijn genomineerd en binnen elke categorie zal een winnaar gekozen worden. Maar wie zal er vanavond een beeldje mee naar huis mogen nemen?

De Emmy Awards zijn dit jaar al aan hun 66e editie toe en de show zal aan elkaar gepraat worden door Seth Meyers, een acteur en komiek die op de Amerikaanse televisie zijn eigen talkshow ‘Late Night with Seth Meyers’ heeft.

De winnaars worden pas vannacht bekendgemaakt, maar wij doen toch al even een gokje naar de mogelijke winnaars binnen elke belangrijke categorie. Wat we wel al met zekerheid kunnen zeggen: bij de genomineerden zitten weinig verrassingen.

1. Beste komische serie

Genomineerden: The Big Bang Theory, Louie, Modern Family, Orange Is the New Black, Silicon Valley en Veep.

Mogelijke winnaar: ‘Orange is the New Black’ over het leven in een vrouwengevangenis. De serie werd gemaakt door Netflix.

2. Beste dramaserie

Genomineerden: Breaking Bad, Downton Abbey, Game of Thrones, House of Cards, Mad Men, True Detective.

Mogelijke winnaar: True Detective. Waarom? HBO is steeds goed vertegenwoordigd op de Emmy Awards en deze serie blijft een spannende thriller aflevering per aflevering.

3. Beste acteur in een komische serie

Genomineerden: Louis CK, Don Cheadle, Ricky Gervais, Matt LeBlanc, William H Macy, Jim Parsons.

Mogelijke winnaar: Ricky Gervais, please. De man verdient een standbeeld, dus zeker ook een Emmy Award. Hij werd genomineerd voor zijn rol in Derek.

4. Beste actrice in een komische serie

Genomineerden: Lena Dunham, Edie Falco, Julia Louis-Dreyfus, Melissa McCarthy, Amy Poehler, Taylor Schilling.

Mogelijke winnaar: Lena Dunham. Deze actrice en scenarioschrijfster verdient veel pluimen op haar hoed voor de serie ‘Girls’ (HBO). In 2013 won ze al een Golden Globe voor ‘beste actrice in een komische serie’ en we vinden dat een Emmy Award daar nog wel bij mag. Vorig jaar werd ze ook al genomineerd binnen deze categorie op de Emmy’s. Hoogtijd om haar nominatie te verzilveren.

5. Beste miniseries

Genomineerden: American Horror Story: Coven, Bonnie & Clyde, Fargo, Luther, Treme, The White Queen.

Mogelijke winnaar: Wij zetten al ons geld in op Fargo. Deze serie is gebaseerd op de gelijknamige film van de broers Coen uit 1996. We zien in de hoofdrol onder meer Billy Bob Thornton en Martin Freeman. Freeman kennen we uit een andere, steengoede serie, namelijk ‘Sherlock’ samen met Benedict Cumberbatch. Ook leuk om weten is dat ‘White Queen’, een andere genomineerde binnen deze categorie, ook een Belgisch kantje heeft. Zo speelde actrice Veerle Baetens de rol van ‘Margaret of Anjou’ in deze serie.

6. Beste hoofdrolspeler in een dramaserie

Genomineerden: Bryan Cranston, Jeff Daniels, Jon Hamm, Woody Harrelson, Matthew McConaughey, Kevin Spacey.

Mogelijke winnaar: Matthew McConaughey mag winnen voor zijn schitterende acteurprestatie in ‘True Detective’. De kans dat hij niet wint binnen deze categorie lijkt ons eerder klein, aangezien hij eerder dit jaar de Oscar won voor beste acteur. Hij zou de eerste acteur zijn die in het eerste jaar een belangrijke filmprijs (Oscar) en televisieprijs (Emmy Award) mee naar huis mag nemen. Laat hem winnen, please!

7. Beste hoofdrolspeelster in een dramaserie

Genomineerden: Lizzie Caplan, Claire Danes, Michelle Dockery, Julianna Margulies, Kerry Washington, Robin Wright.

Mogelijke winnaar: Julianna Margulies voor haar rol in ‘The Good Wife’.

8. Beste hoofdrolspeler in een miniserie

Genomineerden: Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Idris Elba, Martin Freeman, Mark Ruffalo, Billy Bob Thornton.

Mogelijke winnaar: zonder twijfel Benedict Cumberbatch. Deze acteur verdient een dikke pluim voor zijn weergaloze acteerwerk in ‘Sherlock’.

9. Beste hoofdrolspeelster in een miniserie

Genomineerden: Helena Bonham Carter, Minnie Driver, Jessica Lange, Sarah Paulson, Cicely Tyson, Kristen Wiig.

Mogelijke winnaar: Jessica Lange.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content