Werk Rembrandt gestolen uit Amerikaans hotel

© Belga

Een tekening van de 17e-eeuwse Nederlandse kunstenaar Rembrandt van Rijn is dit weekend gestolen tijdens een tentoonstelling in een hotel in Los Angeles.

Een tekening van de 17e-eeuwse Nederlandse kunstenaar Rembrandt van Rijn is dit weekend gestolen tijdens een tentoonstelling in een hotel in Los Angeles. Dat bericht de krant The Los Angeles Times op zijn website.
Het gaat om een tekening van circa 28 bij 15 centimeter genaamd ‘Het Oordeel’. De waarde wordt geschat op ongeveer 250.000 dollar of 175.000 euro. Het werk werd tentoongesteld in de lobby van het hotel Ritz Carlton Marina del Rey. Het is eigendom van het Linearis Institute, een instantie die zich bezighoudt met het verzamelen van werk van oude meesters.

Waarschijnlijk werd de curator van de expositie afgeleid zodat de dief zijn of haar slag kon slaan. De politie bestudeert bewakingsbeelden om de daders te achterhalen.

‘Het hotel heeft beveiliging van topkwaliteit. Wij denken dat dit een goed doordachte en goed voorbereide diefstal was’, zei een politiewoordvoerder. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content