Welke nieuwe programma’s voor VIER na ‘De slimste mens’?

VIER zal de komende weken vijf nieuwe programma’s lanceren in prime time. Naast ‘De Slimste gemeente’ heeft de zender nog enkele verrassingen in petto. Dat kondigde de topman van SBS aan.

Wat na ‘De slimste mens ter wereld’? het lijkt wel de meest gestelde vraag als het over het prille bestaan van de vernieuwde SBS-zender VIER gaat. Het mediabedrijf lichtte woensdag een tipje van de sluier. De zender zal de komende weken vijf nieuwe programma’s lanceren in prime time.

SBS wil zo voor het eerst de najaarsprogramma via de winter “naadloos laten overlopen in het voorjaar”, klinkt het in de persmededeling die SBS verspreidde na de stand van aken die topman Thierry Tacheny woensdag aan de pers gaf.

De vraag is wat er in de plaats komt wanneer VIER’s sterkhouder ‘De slimste mens’ in december afloopt? “We hebben enkele verrassingen die we later aankondigen”, zei Tacheny. “VIER zal in december beter zijn dan in het verleden (bij voorganger VT4, nvdr).”

Slimste Gemeente

Ook komt er volgende lente het al eerder aangekondigde ‘De slimste gemeente van Vlaanderen’, een variant op het succesprogramma waarin gemeenten om de titel zullen kampen. Het nieuwe spelprogramma zal gepresenteerd worden door Michiel Devlieger. De winnende gemeente mag één jaar lang de eretitel dragen.

Komt er ook een nieuwe editie van ‘De slimste mens’? Dat staat nog niet vast, “maar ik denk dat het waarschijnlijk is dat we terugkomen met ‘De slimste mens'”, dixit Tacheny. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content