‘Wat Als?’ wint Gouden Roos

© Belga

‘Wat Als?’ heeft in Brussel een Gouden Roos gewonnen. Het 2BE-programma van productiehuis Shelter werd genomineerd in de categorie Comedy.

‘Wat Als?’ heeft in Brussel een Gouden Roos gewonnen. Het 2BE-programma van productiehuis Shelter werd genomineerd in de categorie Comedy en haalde het van de Britse programma’s ‘Cardinal Burns’ van Channel 4 en ‘The Revolution Will Be Televised’ van de BBC. “Geweldig! Super! Ongelooflijk!” De reacties bij Shelter waren unaniem lovend.

Het in Vlaanderen alom gewaardeerde humoristische programma werd ook in 2012 al genomineerd voor de prestigieuze televisieprijs, maar toen won ‘Wat Als?’ niet. In mei won het 2BE-programma nog de Intermedia Globe Gold Award op het World Media Festival in het Duitse Hamburg. Elke situatie van het programma start met de vraag “Wat als…” en dan volgt telkens een absurde sketch, gespeeld door Vlaamse topacteurs en -actrices, onder wie Charlotte Vandermeersch, Ben Segers, Bruno Vanden Broecke en Ruth Beeckmans.

Daar waar winnaars in de andere categorieën met één of maximaal twee vertegenwoordigers op het podium kwamen om hun prijs te ontvangen, kroop de ploeg van Shelter met zeker twaalf mannen en vrouwen het podium op. “We danken vooral vtm en 2BE omdat ze ons de kans gaven om dit programma te maken. En dat is niet zo evident”, aldus Tim Van Aelst. Even later kreeg de voltallige, jubelende en juichende ploeg gelukwensen van een lachende prinses Astrid en prins Lorenz. “We zullen jullie een dvd van ons programma bezorgen”, grapte acteur Bruno Vanden Broecke.

Een glunderende Bart Cannaerts genoot van de gelukwensen en herhaalde zijn dankbaarheid tegenover vtm en 2BE. Of Shelter een derde seizoen van ‘Wat Als?’ gaat maken, is volgens Tim Van Aelst nog geen uitgemaakte zaak. “We zijn momenteel bezig met iets nieuws. Maar een derde seizoen van ‘Wat Als?’ sluiten we zeker niet uit. Soms is het goed om een derde reeks te maken, soms niet. We zien wel. Nu eerst feesten en genieten…” (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content