‘Wat Als?’ heeft voor tweede keer nominatie Gouden Roos op zak

© Belga

‘Wat Als? ‘ heeft opnieuw een nominatie voor de Gouden Roos op zak. Het 2BE-programma van productiehuis Shelter werd genomineerd in de categorie Comedy.

‘Wat Als? ‘ heeft opnieuw een nominatie voor de Gouden Roos op zak. Het 2BE-programma van productiehuis Shelter werd genomineerd in de categorie Comedy. De concurrenten om deze nominatie te verzilveren, komen allebei uit Groot-Brittanië: ‘Cardinal Burns’, de sketchshow van de Britse digitale zender E4, en ‘The Revolution Will Be Televised’, de satireshow van BBC3.

Tim Van Aelst van productiehuis Shelter reageert alvast verheugd: “We zijn fier dat ook de tweede reeks genomineerd is. Laat ons hopen dat ons programma dit jaar wel een Gouden Roos mee naar huis mag nemen.” Ook in 2012 werd het humoristische programma al genomineerd voor de prestigieuze televisieprijs, maar toen won ‘Wat Als?’ niet.

‘Benidorm Bastards’, ook een programma van Shelter, en de Woestijnvis-productie ‘De Mol’ konden in respectievelijk 2010 en 2000 wel hun nominatie voor de Gouden Roos verzilveren.

De 52ste Gouden Roos, het meest prestigieuze Europese festival voor amusementsprogramma’s op televisie, vindt op 30 mei plaats in Brussel. Het festival vond voorheen altijd plaats in Zwitserland. Reden voor de verhuis is de verkoop van de festivalrechten aan de European Broadcasting Union (EBU).

De eerste editie van de Gouden Roos (Rose d’Or) vond plaats in 1961 in Montreux. Dat bleef zo tot in 2004, toen het festival naar Luzern trok. De plechtigheid van 30 mei wordt bijgewoond door prinses Astrid en prins Lorenz, bevestigt de woordvoerder van Het Paleis. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content