‘Wat Als?’ grijpt naast Gouden Roos

© Belga

Het vtm-programma ‘Wat Als?’, gemaakt door het productiehuis Shelter, heeft zijn nominatie voor de Gouden Roos in de categorie ‘Comedy’ niet kunnen verzilveren. De leden van het productiehuis hebben echter de ceremonie gemist.

De Gouden Roos voor “Comedy” gaat dit jaar naar het Britse “Black Mirror”. Ook het Israëlische “The Saddest Sketch Show in the World” was genomineerd. Er werden Gouden Rozen uitgedeeld in twaalf categorieën. “Wat Als?” was de enige Belgische genomineerde.

De leden van het productiehuis Shelter die in het Zwitserse Luzern aanwezig waren voor de uitreiking van de Gouden Roos, hebben echter de ceremonie van de prijsuitreiking gemist omdat ze aan het fietsen waren. “Best grappig als je verliest, anders zou het toch erg pijnlijk geweest zijn”, zei Tim Van Aelst van productiehuis Shelter.

De ceremonie werd gewijzigd tegenover vroeger. Nu worden ’s middags al de winnaars bekendgemaakt in de twaalf categorieën. De leden van Shelter waren niet op de hoogte van de veranderingen en kozen voor een fietstocht. Er moeten nog enkele speciale prijzen worden uitgereikt. Daarbij ook de Gouden Roos voor beste tv-programma, die gekozen wordt uit de categoriewinnaars.

Van Aelst gaf toe erg ontgoocheld te zijn. “Winnen went nooit, maar verliezen al helemaal niet”, klonk het aan de telefoon. Hij greep eerder al met “Tomtesterom” naast een Gouden Roos, maar ging bij de vorige editie dankzij “Benidorm Bastards” wel lopen met de Gouden Roos voor “Comedy” en de overkoepelende Gouden Roos voor beste tv-programma. Tien jaar daarvoor had de Woestijnvisproductie “De Mol” als eerste Vlaamse televisieprogramma een Gouden Roos gewonnen.

Behalve voor ontgoocheling was er bij Van Aelst toch ook plaats voor trots, “op onze nominatie, als enige Vlaamse programma”. In het najaar komt er een tweede reeks van “Wat Als? ” op de buis (vtm of 2BE). Het komedieprogramma is nog genomineerd voor de Rockie Awards van het BANFF World Media Festival in Canada, waar in 2010 “Van vlees en bloed” een prijs won. “Wat Als? ” neemt het in de categorie “Comedy Programs” op tegen het VRT-programma “Een laatste groet” (deMENSEN). In andere categorieën zijn nog drie VRT-programma’s genomineerd: “Weg naar Compostela” (Woestijnvis), “Rang 1” (Eyeworks) en de Boeing-aflevering van “Tomtesterom” (deMENSEN). De winnaars worden bekendgemaakt op 12 juni. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content