Waarom alle ogen tijdens Wimbledon op Jon Snow gericht waren

Jon Snow ... uhm ... Kit Harington. © AFP

Wimbledon: inderdaad, een tennistornooi waarbij toeschouwers gespannen naar de spelers op het gras kijken. Niet toen Kit Harington deel uitmaakte van dat publiek. Waarom alle ogen op Jon Snow gericht waren? Opgepast, spoilers in het verschiet.

Lees absoluut niet verder als u het vijfde seizoen van Game of Thrones nog niet volledig achter de kiezen hebt. Misschien is het zelfs aangeraden niet door te gaan met dit artikel als u liever in het ongewisse blijft over toekomstig seizoen zes.

Kapsels kijken

Wie eveneens geen jaar kan wachten op verduidelijking over Jon Snows lot, zal begrijpen waarom alle ogen op acteur Kit Harington gericht waren toen die een tenniswedstrijd op Wimbledon bijwoonde.

Sinds de broeders van de Night’s Watch Snow haast letterlijk een mes in de rug staken, zijn oneindig veel theorieën het wereldwijde web rondgegaan over diens mogelijke terugkeer uit de dood. Het feit dat Harington nog steeds met een weelderige haardos tussen het Engelse publiek zat, is enkel meer voer voor speculatie.

Eerst had Harington kort haar. Daarna werd hij als Snow gecast in Game of Thrones en werd hij verplicht zijn haar te laten groeien. Volgens The Guardian liet de acteur niet na jarenlang te klagen over dat feit. Uiteindelijk stierf Jon Snow en verscheen Harington met lang haar op genoemd tennistornooi.

Rol loslaten

Vreemd, zo vindt ook de Britse krant. Genoeg andere acteurs die jarenlang vastgeroest zaten aan een rol gingen Harington voor in het drastisch veranderen van het typische kapsel van hun personage. Bryan Cranston die Walter White speelde in Breaking Bad kon niet wachten om het haar op zijn kale hoofd terug te laten groeien. Christina Hendricks die de rode schone in Mad Men speelt, verfde haar haren achteraf blond. En ook Jennifer Aniston die de zogenaamde Rachel – een kapsel genoemd naar haar personage in Friends – in het leven riep, zei de dos gedag.

Harington wijkt dus af van dat stramien. Dat kan verschillende redenen hebben. Of Snow overleefde de aanval / wordt weer tot leven gewekt en keert terug in seizoen zes van Game of Thrones. Of Harington moet ook lange haren hebben in de film ‘Brimstone’. Of Harington vindt lang haar blijkbaar tóch iets hebben.

Net als vele andere fans hopen we natuurlijk op dat eerste. En er zijn nog zaken die doen vermoeden dat Snows verhaal nog niet ten einde is. Zo werd Harington recent in het Noord-Ierse Belfast gespot waar – u raadt het – scènes voor the North en the Wall gefilmd worden. Een fan schreef op Reddit dat hij Harington er tegen het lijf liep, maar geen foto’s mocht nemen omdat zijn aanwezigheid geheim moest blijven. Die fan nam natuurlijk nog stiekem een foto van Harington … inclusief lange zwarte manen. (WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content