VTM viert vijfentwintigste verjaardag

Exact een kwarteeuw geleden maakte de Vlaamse televisiekijker kennis met de commerciële zender VTM. Op vrijdag werd dat al gevierd met taart, dit weekend volgen nog enkele acties. Het verjaardagsfeest krijgt ook deze zomer nog een staartje.

1 februari 1989 was een mijlpaal in de Vlaamse tv-geschiedenis toen het Openingsgala VTM in gang trapte. Bij verjaardagen horen taart, dus op vrijdag werd deze al aangesneden. Heel wat VTM-gezichten als Stef Wauters, Jill Peeters en Nathalie Meskens trokken door Vlaanderen met verjaardagstaarten.

Een verjaardag vraagt om taart. Ook als je 25 wordt. Deze namiddag werden alle VTM-medewerkers alvast getrakteerd op een laagjestaart, omringd door een assortiment kleine gebakjes. De VTM-pioniers Dany Verstraeten en Koen Wauters hebben met veel plezier de honneurs waargenomen en de verjaardagstaart aangesneden. Van bewoners in een zorgcentrum in Mechelen over de brandweer van Antwerpen-Noord tot een oma en haar kleinkinderen in Vilvoorde. De filmpjes van hun reacties zijn nog het hele weekend te zien tussenin de programma’s.

Op vrijdagmiddag verscheen Mike Verdrengh, ‘founding father’ van de commerciële omroep, in het VTM nieuws. Hij vertelde er over de start van VTM, de evolutie en zijn kijk op de toekomst. Coryfeeën als Luk Alloo en Paul Jambers zullen dit weekend nog gepolst worden naar hun ervaringen en plannen. Deze zomer zullen ook nog festiviteiten plaatsvinden, maar daarover is nog niets bekend. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content