VTM trekt ten strijde tegen Blokken met scripted reality

Het nieuwe tv-seizoen start bij VTM op 26 augustus. In de vooravond pakt de commerciële zender uit met een scripted reality reeks ‘Echte Verhalen: De Kliniek’, over het leven in een Vlaams ziekenhuis.

VTM bekampt de populaire Eén-quiz ‘Blokken’ dit najaar met “Echte Verhalen: De Kliniek”, een scripted reality reeks over het wel en wee van dokters en patiënten in een Vlaams ziekenhuis. Het nieuwe tv-seizoen start bij de commerciële zender op 26 augustus.

Scripted reality, het genre waarin onbekende acteurs waargebeurde verhalen naspelen, gooit al een tijd hoge ogen op de Duitse en Nederlandse televisie. VTM voerde dit voorjaar al het Nederlandse “Dokters” op en waagt zich nu met “Echte Verhalen: De Kliniek” aan een Vlaamse variant.

Elke werkdag om 18.25 uur kan de kijker vanop de eerste rij toekijken hoe dokters Thomas, Charlotte, Lin, Erik en Bart diagnoses stellen en patiënten behandelen. Elke aflevering bevat twee verhaallijnen, gebaseerd op waargebeurde feiten en levensecht in beeld gebracht, maar vertolkt met behulp van een script. Het nieuwe programma wordt voorafgegaan door De Keuken van Sofie.

Het kookprogramma van Sofie Dumont blijft dus op post. Wel ontvangt de chef de kijker vanuit een nieuw decor en snijdt ze nieuwe thema’s aan. Zo gaat Dumont elke woensdag met kinderen koken, roert ze ’s maandags budgetvriendelijk in de potten en wordt er op donderdag op de lijn gelet.

Na Het Nieuws komt uiteraard Familie terug. De VTM-klassieker pakt op 26 augustus de draad weer op met wat intussen de 5.106ste aflevering is. De eerste week van seizoen 23 wordt alvast gekleurd door de terugkeer van Bert Van den Bossche, die zijn ontsnapping uit de gevangenis beraamt en zint op wraak.

VTM lichtte vrijdag een tipje van de sluier van het zogenaamde horizontale blok. Het volledige aanbod voor het najaar wordt op 22 augustus gepresenteerd. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content