VTM presenteert najaarsprogrammatie

Amateurs, met Matteo Simoni en Jonas Van Geel. © Medialaan

Medialaan heeft haar plannen voor het najaar onthuld. Naast het nieuwe tv-aanbod, zoals de fictiereeks ‘Amateurs’ (met onder andere Matteo Simoni en Jonas Van Geel), raakte ook bekend dat programma’s vanaf 25 augustus volledig en gratis kunnen herbekeken worden via de VTM-site.

Medialaan (de vroegere VMMa) is dit najaar niet van plan naar de concurrentie te kijken, en gaat naar eigen zeggen een eigen verhaal schrijven. “We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van creativeit. Onze tankers liggen nu op koers, en we hebben veel vertrouwen in het najaar”, zegt programmadirecteur Erwin Deckers.

Volledige afleveringen gratis op de site

Grote nieuwigheid is dat vanaf 25 augustus op de vernieuwde site VTM.be heel wat programma’s volledig en gratis te herbekijken zullen zijn. De afleveringen zijn gedurende vier weken na uitzending beschikbaar. Binnenkort komt er ook een update van de VTM app waardoor mensen de volledige afleveringen ook op smartphone en tablet kunnen bekijken.

“We investeren volop in innovatie”, zegt Medialaan-CEO Peter Bossaert. “We willen onze kijker niet alleen de beste programma’s, maar ook het grootst mogelijke gebruikscomfort aanbieden. We zien dit als een bijkomende service en voelen dat kijkers dit waarderen: afgelopen zomer werd dit al getest.”

Nieuwe programma’s

Tijdens de najaarsprogrammatie kwamen de tankers VTM, 2BE, Vitaya en Q-Music aan bod. “Onze budgetten zijn voor dit najaar eerder gedaald dan aangevuld”, zei Deckers. Toch komen de verschillende zenders weer met nieuwe programma’s.

Ook nieuw aangekondigd was “Beste Kijkers“, een panelprogramma met Tine Embrechts, Nathalie Meskens en Sven De Ridder. In het programma, wekelijks op woensdag, komen “de leukste, grappigste en ontroerendste, of soms ook ernstige fragmenten” van de voorbije tv-week aan bod.

‘Amateurs’

Ook nieuw is “Amateurs“. De tragikomische fictiereeks die zich afspeelt in het Pajottenland en de Zennevallei, gaat over een amateur-toneelgezelschap, ‘waarin vriendschap en oprechte naïviteit hand in hand gaan, vol warme personages en herkenbare situaties’, aldus het persbericht. De reeks telt een grote ensemble-cast, waaronder Marc van Eeghem, Fred Van Kuyk, Stany Crets, Jonas Van Geel, Jef Hoogmartens, Steve Aernouts, Matteo Simoni, Ann Tuts, Els Dottermans en Evelien Bosmans. Wanneer de reeks wordt uitgezonden wordt later bekendgemaakt.

Zanger en presentator Koen Wauters komt ook met een nieuw spelprogramma “Grote Ster, Kleine Ster”, waaraan zowel BV’s als hun kinderen zullen deelnemen. Ook “The Voice Kids” verschijnt op VTM.

Vaste waarden

Een andere blikvanger voor het najaar van de commerciële zender is het tweede seizoen van “Safety First”. Later op het najaar beginnen nog “Dansdate” en “De Waarzeggers”.

De vaste waarden waarmee de avondprogrammatie op gang getrokken wordt – “De Keuken van Sofie”, “De Buurtpolitie”, “VTM Nieuws” en “Familie” – blijven dezelfde. Daarnaast blijven “Boer zkt Vrouw”, “Telefacts”, “Stadion” en Luk Alloo, met “Alloo bij de Politie”, op post. “De Kroongetuigen”, “Lang Leve”, “Het Lichaam van Coppens”, “Rijker dan je denkt” en “Zijn er nog kroketten” keren terug, na vorig jaar.

2BE pakt als vanouds uit met buitenlandse series, films, sport en een aantal eigen producties. Dit jaar zijn dat “Balls of Steel”, een sketch- en candidprogramma, en een nieuw seizoen van “En toen kwam ons ma binnen”.

Op Q is de grootste verschuiving de vervanging van Kurt Rogiers door Maarten Van Coillie. Sven Ornelis presenteert samen met hem het ochtendprogramma. Rogiers gaat een programma tijdens de middag presenteren. “De afgelopen jaren hebben we jong en nieuw talent opgeleid met onze Q-Academy”, zegt programmadirecteur Tom Klerkx. “Hen willen we nu meer inzetten in onze nieuwe programmatie.” (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content