VRT verontschuldigt zich bij Wendy Van Wanten

De VRT is tot een compromis gekomen met Frans Vancoppenolle. De zin in de fictiereeks ‘Albert II’ waarin zijn vrouw Wendy Van Wanten ‘een hoer’ werd genoemd, wordt geschrapt uit de dvd-release en ‘Ooit Gemist’.

Ook de VRT heeft de emotionele open brief van Frans Vancoppenolle, die hij woensdag liet publiceren in Het Laatste Nieuws naar aanleiding van de derde aflevering van de fictiereeks Albert II, ontvangen. ‘Wij hebben deze brief ernstig genomen’, klinkt het in een officiële mededeling van de openbare omroep. Vancoppenolle had onder meer de excuses van de programmamakers en de openbare omroep geëist nadat in de bewuste aflevering koningin Paola zijn vrouw Wendy Van Wanten ‘een hoer’ had genoemd.

Verontschuldigingen

De VRT meldt dat ze intussen met Vancoppenolle rond de tafel heeft gezeten en een constructief gesprek had. ‘Wij verontschuldigen ons voor het leed dat mevrouw Vandenkerckhove heeft ervaren. Het was met deze reeks nooit de bedoeling om haar te kwetsen’, staat in de communiqué.

De openbare omroep heeft nu beslist dat bij de release van de dvd’s van de fictiereeks de zin waarin de belediging viel, geschrapt zal worden. Ook in de herhalingen en in ‘Ooit Gemist’, het video-op-aanvraag-aanbod van de VRT, wordt voor deze aanpassing gezorgd.

De VRT is dus ingegaan op de eisen van het koppel waardoor er ook een punt wordt gezet achter het incident. ‘Op basis van dit gebaar van goede wil heeft de heer Vancoppenolle besloten om verdere gerechtelijke stappen stop te zetten’, klinkt het nog. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content