VRT-televisie bereikte in 2013 dagelijks gemiddeld 2,8 miljoen kijkers

© Belga

De drie televisiekanalen van de VRT bereikten in 2013 samen dagelijks gemiddeld 2,8 miljoen kijkers, nauwelijks minder dan een jaar geleden.

De drie televisiekanalen van de VRT bereikten in 2013 samen dagelijks gemiddeld 2,8 miljoen kijkers, nauwelijks minder dan een jaar geleden. Het gezamenlijk jaarmarktaandeel van de publieke tv-zenders kwam uit op zo’n 40 procent, ongeveer een procent minder dan in 2013. Dat meldt de VRT in een persbericht.

De VRT-radio bereikte in 2013 ruim 3 miljoen luisteraars per dag. Het is nog wachten op de definitieve cijfers, maar hoogstwaarschijnlijk zijn bereik en marktaandeel vergelijkbaar met het jaar voordien. Het online-aanbod van de VRT kreeg in 2013 dagelijks gemiddeld meer dan 540.000 unieke bezoekers, aldus nog de persmededeling.

In zijn nieuwjaarstoespraak tot het personeel blikte gedelegeerd bestuurder ad interim Willy Wijnants ook vooruit naar de komende maanden. “2014 is ook het jaar van een aantal belangrijke maatschappelijke gebeurtenissen: de ‘grote’ verkiezingen, de herdenking van de Eerste Wereldoorlog, het WK Voetbal en het 100-jarig bestaan van radio in ons land. Als openbare omroep zullen we er de gepaste aandacht aan besteden”, zei Willy Wijnants, die gedelegeerd bestuurder Sandra De Preter tijdens haar ziekteverlof vervangt. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content