Vrt plant vijfdelige fictieserie over Albert II

© Belga

De openbare omroep wil in 2013 uitpakken met een vijfdelige fictieserie over Albert II. Het doel is een eerlijk beeld schetsen van het leven van de vorst, geen documentaire. Gevoelige onderwerpen zullen niet geschuwd worden.

Het idee om een tv-reeks over het koningshuis te maken, ontstond bij Borgerhoff & Lamberigts TV, het productiehuis dat eind vorig jaar in de schoot van de gelijknamige uitgeverij werd opgericht. Ook Skyline Entertainment is bij het project betrokken.

20 jaar Koning Albert II

“Het wordt een huzarenstukje”, zegt Kris Hoflack, de ex-hoofdredacteur van de VRT die de televisieplannen van Borgerhoff & Lamberigts in goede banen leidt. “Koning Albert II zit volgend jaar twintig jaar op de troon. De ideale aanleiding om dat te doen.” De VRT volgde die redenering en zette meteen het licht op groen.

“Het is de bedoeling om het levensverhaal van de koning zo waarheidsgetrouw en eerlijk mogelijk in beeld te brengen. Ook de gevoelige dossiers gaan we daarbij niet uit de weg. Bepaalde dingen, zoals wat de koning en de koningin in privégesprekken tegen elkaar zeggen, vallen evenwel gewoon niet te achterhalen. Daarom blijft het ook een fictiereeks”, aldus Hoflack.

‘Ontwikkelingsfase’

De openbare omroep bevestigt de gesprekken met de productiehuizen over de tv-reeks. ‘Het project zit momenteel nog in een ontwikkelingsfase’, klinkt het bij de VRT. “Het gaat weliswaar nog om verkennende gesprekken, maar iedereen rond de tafel is behoorlijk enthousiast”, zegt adjunct-netmanager Elly Vervloet in de mededeling.

“Borgerhoff & Lamberigts kwam met het voorstel naar aanleiding van de twintigste verjaardag van Albert II op de troon, die er in 2013 aankomt. Het idee spreekt ons enorm aan, maar zoals gezegd zit het idee nog in een ontwikkelingsfase. De komende weken moeten de contouren van de reeks verder duidelijk worden.”

De reeks zal ten vroegste in het najaar van 2013 te zien zijn op Eén. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content