Vrt-journalist Robin Ramaekers maakt overstap naar VTM Nieuws

Robin Ramaekers stapt over van de Vrt-nieuwsdienst naar de buitenlandredactie van VTM Nieuws, waar hij verslag zal uitbrengen van buitenlandse conflicten. Hij gaat ook werken voor ‘Telefacts’.

Robin Ramaekers gaat aan de slag bij VTM Nieuws. Hij wordt lid van de buitenlandredactie en zal er verslag uitbrengen van buitenlandse conflicten. Daarbij zal hij specifiek de regio Afrika opvolgen. Hij gaat ook regelmatig reportages voor “Telefacts” maken.

“We konden de ambities van Ramaekers op korte termijn niet invullen”, zegt Luc Rademakers, algemeen hoofdredacteur van de VRT-nieuwsdienst. Voor Ramaekers is het “na elf boeiende jaren bij de VRT tijd voor een nieuw avontuur”. “Ik ben klaar voor het verhaal van een gedreven nieuwsploeg met de ambitie om te groeien, zowel in de buitenlandverslaggeving bij VTM NIEUWS, als in de langere reportages bij ‘Telefacts’.”

Kris Hoflack, algemeen hoofdredacteur bij de commerciële omroep, is blij met de komst van Ramaekers. “VTM NIEUWS wil veel buitenlands nieuws brengen en met zijn ervaring is Ramaekers een grote aanwinst voor de buitenlandredactie. Hij is één van de meest getalenteerde journalisten van zijn generatie en met zijn gedrevenheid de juiste man om voor VTM NIEUWS grote buitenlandse conflicten op de voet te volgen.”

Ramaekers studeerde Germaanse Filologie aan de VUB. Hij ging in 2001 bij de nieuwsdienst van de VRT aan de slag, bij “Het Journaal” en “Terzake”, en specialiseerde zich in buitenlandse berichtgeving.

Ramaekers kreeg enkele jaren geleden kritiek toen bleek dat hij geknoeid had met geluidsopnames bij een reportage in oktober 2010 in Haïti. Daardoor leek het alsof er geschoten was op de VRT-ploeg tijdens opnames in een tentenkamp. Hij moest een halfjaar ondersteunende taken opnemen bij de VRT. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content