VRT gaat in zee met Netflix

© Belga

Netflix en de VRT slaan de handen in elkaar. Er zullen zes programma’s van de VRT te zien zijn op de streamingsdienst.

Netflix, de immens populaire online videotheek, is vanaf nu ook beschikbaar in België. Voor een vast maandelijks bedrag kan de kijker series en films die Netflix aanbiedt onbeperkt bekijken.

De televisiezender kondigt aan dat er in eerste instantie zes programma’s geleverd zullen worden. Het gaat onder andere om De Elfenheuvel en Dubbelleven. Algemeen directeur Jean Philip de Tender laat via een verklaring van de VRT weten hiermee in te willen spelen op het veranderende kijkgedrag.

‘Dit is in de eerste plaats een service voor de mediagebruiker, die vandaag live en lineair wil kijken, maar anderzijds ook wanneer het hem of haar uitkomt. Vandaar dat de VRT met zijn reeksen op zoveel mogelijk platformen aanwezig wil zijn.Daar komt natuurlijk bovenop dat we die reeksen verkopen, waardoor er geld terugvloeit naar de VRT. Geld dat we kunnen herinvesteren in nieuwe reeksen. Een deel van de inkomsten gaat ook rechtstreeks naar de coproducenten.’

CEO Reed Hastings van Netflix liet in Koppen ook zijn licht schijnen op de manier waarop mensen tegenwoordig naar televisieprogramma’s kijken. ‘Televisie heeft zijn nut gehad de afgelopen decennia, maar binnen 20 jaar bestaan de zenders niet meer in de vorm zoals we ze vandaag kennen. Televisie kan je tegen dan nog het beste vergelijken met een telefoon met kabel; iedereen heeft het nog, maar niemand gebruikt het,‘ aldus Reed Hastings. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content