Voka Antwerpen-Waasland werkt samen met kunstinstellingen

“Dit akkoord is een liefdesverklaring”, stelt Dirk Bulteel van Voka Antwerpen.

In het Antwerpse Museum Aan de Stroom (MAS) ondertekent Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland een ‘KunstKamer-akkoord’ met de tien grootste Antwerpse kunstinstellingen, waaronder deSingel, het Museum voor Schone Kunsten en de stedelijk musea van Antwerpen. Ze willen samen het debat aangaan en zoeken naar samenwerkingsvormen.

“Dit akkoord is een liefdesverklaring”, legt Dirk Bulteel van Voka Antwerpen uit. “Het is een eerste stap. We willen kunstinstellingen en ondernemingen samenbrengen en duidelijk maken dat het daarbij niet altijd over geld of sponsoring moet gaan. De twee kunnen elkaar op heel wat domeinen vinden.”

Voka denkt bijvoorbeeld aan samenaankoop van energie, maar ook aan bedrijven die ruimte ter beschikking willen stellen voor repetities. “De kunstinstelling kan dan bijvoorbeeld voor een voorstelling zorgen op het personeelsfeest”, zegt Bulteel. “Maar het zijn maar voorbeelden.”

Antwoorden zoeken

De twee werelden willen samen antwoorden zoeken op vragen als: Hoe blijft een regio vitaal op economisch en cultureel gebied? Hoe behoud je kwaliteit en uitstraling van het culturele leven in de hedendaagse context? Welke uitdagingen zijn er in een duurzame samenwerking tussen kunst en economie? en Welke zijn werkzame samenwerkingsmodellen tussen beide sectoren?.

Kunstenpartners zijn deFilharmonie, deSingel, HETPALEIS, Toneelhuis, Koninklijk Ballet van Vlaanderen, Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, Modemuseum, M HKA, Musea Stad Antwerpen en Vlaamse Opera – jaarlijks goed voor 2,2 miljoen bezoekers. (Belga/EH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content