Vlaamse programma’s genomineerd voor de Rockies

Programma’s van de VRT en de VMMa zijn genomineerd voor de Banff World Media Awards, oftewel de Rockies. Dat zijn de jaarlijkse internationale prijzen voor televisie die in Canada worden uitgedeeld.

De VRT heeft vier genomineerde programma’s. Rang 1, de serie op Eén over het reilen en zeilen van een familie die het grote lot wint, strijdt om de titel van ‘Beste reeks’. In de categorie ‘Beste reality’ is de Boeing-aflevering van Tomtesterom (één) genomineerd.

‘Weg naar Compostela’ (foto), over de pelgrimstocht van reporter Arnout Hauben, maakt kans in de categorie ‘Beste reality in documentairestijl’.

Comedy

Voor de titel van ‘Beste komische programma’ strijden twee Vlaamse programma’s: ‘Een Laatse Groet’ (Canvas), met presentator Bart Peeters, en ‘Wat Als?’ (VTM/2BE), het enige programma van de VMMa tussen de genomineerden.

Vorig jaar won ‘Van Vlees en Bloed’ de award voor ‘Beste miniserie’. De Banff World Media Awards zijn internationale televisieprijzen en worden ook wel de Rockies genoemd. Banff is een stadje is in de Rocky Mountains in Canada. De winnaars worden bekendgemaakt op dinsdag 12 juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content