Vlaamse fictiereeksen genomineerd voor prestigieuze PIPA Awards

De tv-reeksen ‘Clan’ (Vtm) en ‘Salamander’ (Eén) zijn samen met de Vlaamse coproducties ‘Parade’s End’ en ‘The Spiral’ geselecteerd voor de prestigieuze PIPA-festival in het Franse Biarritz.

De Vlaamse fictiereeksen “Clan” (vtm) en “Salamander” (Eén) zijn geselecteerd voor het prestigieuze Festival International de Programmes Audiovisuels (FIPA) in het Franse Biarritz. Ook
“Parade’s End”, de Vlaamse coproductie met de BBC en HBO die later dit voorjaar op Eén wordt uitgezonden, is geselecteerd voor competitie, evenals de in Vlaanderen geïnitieerde Europese interactieve serie “The Spiral”.

Zowel “Clan” als “Parade’s End” worden binnen de categorie series in officiële competitie vertoond en maken daarmee kans op een van de zes FIPA d’Or awards die binnen deze sectie worden uitgereikt. De 12-delige politieke thriller “Salamander” wordt buiten competitie vertoond tijdens FIPA.

De interactieve misdaadreeks “The Spiral” waarvoor Hans Herbots in de regiestoel zat, wordt opgenomen in het transmediale Smart FIP@ programma van het festival dat zich toespitst op televisie 2.0.

De afgelopen jaren vielen de Vlamingen regelmatig in de prijzen op het FIPA: vorig jaar nog won “L’île déserte” van documentairemaker Steve Thielemans er de FIPA d’Or in de categorie Creative Documentary. Ook “Grande Hotel”, de documentaire van Lotte Stoops over een verloederd luxehotel in Mozambique werd in Biarritz bekroond met de Prix Michel Mitrani. In 2009 kaapte televisiereeks “De Smaak van De Keyser” er de FIPA d’Or weg.

Het FIPA vindt plaats van 22 tot 27 januari. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content