‘Villa Vanthilt’ wint internationale prijs voor beste decor

Het Eén-programma ‘Villa Vanthilt’ heeft in Barcelona voor de tweede keer in drie jaar tijd de hoofdprijs gewonnen op de PromaxBDA Awards, zowat de Oscars van de vormgeving op televisie.

Het decor van ‘Villa Vanthilt’ (Eén) heeft in Barcelona de eerste prijs gewonnen op de PromaxBDA Awards in de categorie “Beste one-time only decor of set design”. Het is de derde opeenvolgende keer dat de talkshow met Marcel Vanthilt en het productiehuis deMENSEN in de prijzen vallen. In 2011 behaalde ‘Villa Vanthilt’ zilver, het jaar ervoor goud.

Het decor van ‘Villa Vanthilt’ haalde het op de PromaxBDA Awards, de Oscars van de vormgeving op televisie, van dat van de verkiezingsshow van de Zwitserse omroep SRF.

Slakken op het dak

‘Villa Vanthilt’ stond in de zomer van 2011 op de Grote Markt van Dendermonde en Roeselare met een decor dat verschillende werelden verenigde, van een Provençaals vakantiehuis over een Amerikaanse cinema tot een kaas met gaten. De blikvangers waren de schuifaf en de metershoge slakken op het dak.

Het decor werd ontworpen door artdirector Ludovic Beun in samenwerking met Pièce Montée. Promax en Broadcast Designers’ Association (BDA) zijn de belangrijkste prijzen voor respectievelijk marketing en design in het televisiemilieu.

Dit jaar strijkt ‘Villa Vanthilt’ neer in Turnhout (vanaf 4 juni) en Ieper (vanaf 23 juli). Aan het decor voor dit jaar wordt momenteel nog gewerkt, aldus de VRT. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content