Vijfde seizoen ‘True Blood’ op de buis in juni

Nadat HBO eerder het debuut van tv-serie ‘The Newsroom’ aankondigde, krijgt nu ook het vijfde seizoen van vampierenreeks ‘True Blood’ een begin datum. Fans zitten op hete kolen na de choquerende finale van seizoen vier.

Anna Paquin keert voor een vijfde seizoen terug als Sookie Stackhouse. Sookie is een verlegen opdienster in het afgelegen dorp Bon Temps in de staat Louisiana. Haar leven neemt een drastische wending wanneer ze verliefd wordt op vampier Bill Compton. Doorheen vier seizoenen moet de begeerde blondine afrekenen met hordes bloeddorstige vampiers, weerwolven, heksen en andere duistere wezens.

Rolling Stone trio

Paquin stapte in augustus 2010 in het huwelijksbootje met Stephen Moyer die de rol van Bill Compton speelt in de serie. Samen met de Noorse god, Alexander Skarsgard, vormt het koppel een dodelijk efficiënt trio in de serie. Een uitdrukking die vaak heel letterlijk wordt genomen tot groot jolijt van vele fans.

‘True Blood’ is zeker niet bang van enige controverse. Zo sierden de drie protagonisten naakt de cover van Rolling Stone in 2010. Seizoen vijf begint op 10 juni op de Amerikaanse zender HBO. Voor de Belgische zenders zal het wellicht nog een beetje langer wachten zijn. (JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content