Vierde editie M-IDZOMER: een unieke museum- én festivalbeleving

Het hart van de studentenstad Leuven, maakt deze zomer plaats voor de vierde editie van M-IDZOMER, dat loopt van 1 tot en met 4 augustus. Een fris eigentijds festivalprogramma en een samenwerking van cultuurhuizen M, 30CC en Het Depot.

De binnentuin van M wordt het sfeervolle decor voor een muziekprogramma, ingevuld door Het Depot. Onder andere Trixie Whitley, The Bony King of Nowhere, Mulatu Astatke, Portico Quartet, Jacco Gardner, Woven Hand en Admiral Freebee solo zullen op het podium staan. Later zullen nog twee namen aan de line-up worden toegevoegd.

In het museum zelf zal het publiek, te midden van de vaste collectie en de zomertentoonstellingen, kunnen genieten van tal van performances. 30CC stelt daarvoor een eigenzinnig programma samen met een stevige portie comedy, theater, dans en spoken word met namen als Kamagurka, Thomas Smith, Iwein Segers, Waumans & Victoria en Belpop Bonanza met Jan Delvaux & Bobby Ewing.

Tijdens M-idzomer kan u, tussen de concerten en het binnenprogramma door, een sterk staaltje kunst meepikken. Liefhebbers van hedendaagse kunst kunnen een kijkje nemen in ‘Ugo Rondinone. thank you silence’, de tentoonstelling van de gerenommeerde Zwitserse kunstenaar. Daarnaast kan het publiek ook terecht in de tentoonstelling van OPEN M ‘I could have lived here’. In de Antichambre van M is de indrukwekkende installatie LIGHTMAP van de kunstenaar Ief Spincemaille te zien en kan je kennismaken met Kurt Overberghs MEOW 004, een tentoonstelling van om en bij de 250 platenhoezen met poezen op de cover.

Voor meer informatie kan u hier terecht. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content