Vier Vlaamse tv-makers genomineerd voor Rockie Awards

‘Plankton Invasion – Operation Total Block’ van Joeri Christiaen, ‘Safety First’ van Tim Van Aelst, het deMENSEN-programma ‘Het perfecte koppel’ en ‘The Fall’ van Jakob Verbruggen zijn genomineerd voor een Rockie Award van het World Media Festival in Canada.

Vier Vlamingen zijn genomineerd voor een Rockie Award van het World Media Festival in het Canadese Banff. Het gaat om “Plankton Invasion – Operation Total Block” van Joeri Christiaen, de vtm-sitcom “Safety First” van Tim Van Aelst, “Het perfecte koppel” (één) van deMENSEN en het door Jakob Verbruggen voor de BBC geregisseerde “The Fall”. Dat heeft het Vlaams Audiovisueel Fonds meegedeeld.

De vier werden gekozen door meer dan 250 professionals actief in film, televisie en media. De wedstrijd telt 26 categorieën. Onder de Vlamingen dingt Joeri Christiaen mee voor een award met een aflevering van zijn animatiereeks “Plankton Invasion“. Het verhaal betreft een team van plankton personages die de opwarming van de aarde als hefboom gebruiken om zodoende de aarde onder water te zetten, zodat er meer plaats voor hen is. Omwille van de humoristische benadering van de klimaatproblematiek kreeg de reeks een speciaal label van Unesco.

‘Safety First’ vs ‘Arrested Development’ en ‘The Big Bang Theory’

Daarnaast werd de sitcom “Safety First” genomineerd, ontwikkeld en geproduceerd door Tim Van Aelst van productiehuis Shelter. In de sitcom richten drie vrienden na hun ontslag een eigen veiligheidsfirma op, maar dat doen ze op een nogal klungelige manier. In de categorie zijn ook blockbusters als “Arrested Development” en “The Big Bang Theory” genomineerd. In de categorie Muziek & Variété werd het door het productiehuis deMENSEN ontwikkelde “Het perfecte koppel” genomineerd.

Jacob Verbruggen, die “The Fall” regisseerde voor de BBC, behoort ook tot de kandidaten. Hij dingt mee naar een prijs in de categorie beste Onderzoeksdrama. “The Fall” gaat over een seriemoordenaar waarbij de hamvraag is of hij al dan niet ooit ontmaskerd zal worden. Op 8 juni worden de winnaars bekendgemaakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content