VIER presenteert (nieuwe) najaarsprogramma’s

Otto-Jan Ham © SBS Belgium

Ook VIER maakt zijn najaarsprogrammatie bekend. Nieuw in het aanbod zit onder meer ‘De Recherche’ (van de makers van ‘De Rechtbank’) en ‘Het beste moet nog komen’ met Steven Van Herreweghe.

Ook voor VIER betekent de eerste schooldag het begin van een nieuw tv-seizoen. Daarin is plaats voor nieuwe programma’s als ‘Weet ik veel’, gepresenteerd door Evy Gruyaert, ‘Het beste moet nog komen’ van Steven Van Herreweghe, een humoristisch panelprogramma van Sofie Lemaire en de docu-reeks ‘De Recherche’, van de makers van De Rechtbank.

Grote publiekstrekkers als ‘De Slimste Mens’ en ‘De Ideale Wereld’ blijven uiteraard op post. Het eigenzinnige informatieprogramma met Otto-Jan Ham zag in het tussenseizoen Jonas Geirnaert vertrekken, maar kan (vanaf 1 september) nog altijd rekenen op de diensten van trouwe soldaat Jelle De Beule, in gezelschap van de gast van de dag, om om te surfen op de deining van de actualiteit.

Vanaf 14 oktober wordt ‘De Slimste Mens’ afgetrapt, met een nieuw jury. Het zootje ongeregeld bestaat deze keer uit Philippe Geubels, Lieven Scheire, Bruno Vanden Broecke, Bart Cannaerts en Herman Brusselmans.

In de nieuwe quiz ‘Weet ik veel’ mag Evy Gruyaert elke zaterdag een 300-tal studenten en BV’s bestoken met kennisvragen. De primus van de aula speelt samen met de slimste BV de finaleronde. Wie wil kan live meespelen via een interactieve app die op 29 augustus wordt gelanceerd. Het programma wordt niet door hofleverancier Woestijnvis gemaakt, maar door Endemol. Het concept komt overgewaaid uit Nederland en was daar naar verluidt een groot succes.

Steven Van Herreweghe gaat in ‘Het beste moet nog komen’ zijn wekelijkse gast voorbereiden op (mogelijk) een nieuw hoofdstuk in zijn leven. Voor het geval het beste achter de rug is, maar in het ideale scenario nog moet komen. Tom Waes is als eerste te gast.

Sofie Lemaire is het gezicht van een humoristisch panelprogramma waarin vier BV’s strijden om hun plaats in de geschiedenis. De waan van de dag inspireert om elke aflevering op zoek te gaan naar waanzinnige precedenten.

Het najaar heeft ook een nieuw seizoen van de uitstekende docusoap ‘De Rechtbank’. Van dezelfde makers komt het nieuwe programma ‘De Recherche’ dat de Lokale Recherche Dienst van Gent volgt in hun misdaadonderzoeken. Van opsporing tot eventuele arrestatie, van verhoor tot bekentenis.

Verder ook een nieuwe reeks (hilarische) afleveringen van ‘Geubels en de Belgen’. De komiek heeft het deze keer over typisch Belgische onderwerpen als onder meer parkeerwachters, de begingeneriek van Tik Tak, huurhuisjes in de Ardennen en de nadelen van teenslippers op festivals. Voor culinaire ontspanning kunt u weer zappen naar ‘Komen Eten’; en Chez Piet’ en ‘Smakelijk’ met sterrenchef Piet Huysentruyt achter het fornuis. Vrijdag is filmdag.

De kijkers van de vrouwenzender VIJF krijgen drie nieuwe gezichten te zien: Annelien Coorevits, Karen Damen en Roel Vanderstukken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content