VIER geïrriteerd door samenwerking VTM en VRT

VIER is niet te spreken over het nieuwe, gezamenlijk programma van Eén en VTM. ‘Dat dit net in het lanceringsjaar van Vier gebeurt, zal wellicht toeval zijn’, zegt woordvoerder Kristof Demasure geïrriteerd.

Kristof Demasure, woordvoerder van SBS Belgium (het moederbedrijf van Vier), is niet te spreken over het nieuwe, gezamenlijk programma van Eén en VTM. ‘Wij stellen vast dat Eén en VTM voor het eerst in 24 jaar samen een programmareeks willen produceren’, reageert hij op de website van De Tijd.

De krant Het Laatste Nieuws kwam met het bericht dat de twee grootste zenders van Vlaanderen al maanden in het grootste geheim aan een zenderoverschrijdende show werken, met Tom Waes en Koen Wauters als gezichten van het programma. Bedoeling is dat ze elkaar uitdagen met opdrachten die ze tot een goed einde moeten brengen. De show in 2014 wordt afwisselend op Eén en vtm uitgezonden.

VIER voelt zich nu in een hoekje geduwd. ‘Wij zijn niet gecontacteerd om mee te werken’, zegt Demasure. ‘Dat dit net in het lanceringsjaar van Vier gebeurt, zal wellicht toeval zijn’, gaat hij verder.

VTM-woordvoerster Sara Vercauteren vindt geen graten in het unieke project. ‘Tom Waes en Koen Wauters zijn zelf bij beide zenders met het voorstel gaan aankloppen. Het leek iedereen een heel goed idee. Zo simpel is het’, zegt ze in De Tijd. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content