VIER gaat ‘Plan B’ afvoeren

VIER gaat het teleurstellende humaninterestmagazine ‘Plan B’ schrappen. De zender pakt in het voorjaar uit met een nieuwe, dagelijkse quiz gepresenteerd door Steven Van Herreweghe.

Het ronduit teleurstellende VIER-programma Plan B’ wordt eind dit jaar afgevoerd. Met gemiddeld 50.000 kijkers bleek ‘Plan B’ al enkele weken na de lancering een zorgenkind voor de vernieuwde zender.

Van een definitieve verdwijning van het human interestprogramma wil woordvoerder Kristof Demasure voorlopig niet weten. ‘Misschien krijgt het in een aangepaste vorm toch nog een kans of kunnen we er een aantal rubrieken uit recupereren’, zegt hij aan De Morgen.

Welk programma in de plaats komt is nog niet bekend. Wel staat vast dat VIER een nieuwe dagelijkse quiz met presentator Steven Van Herreweghe gaat lanceren. De format is in kannen en kruiken, alleen de invulling in het zendschema is nog een vraagteken.

VIER pakt volgend jaar dus uit met twee nieuwe spelprogramma’s. Naast ‘De Slimste Gemeente van Vlaanderen’ waarin Michiel Devlieger op zoek gaat naar de slimste quizploeg – en op die manier naar de slimste gemeente – moet ook Van Herreweghe de kijkers naar de vernieuwde zender te lokken. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content