VIER bevestigt verzet veroordeelde tegen uitzending proces in ‘De Rechtbank’

Televisiezender VIER bevestigt dat een man wiens assisenproces voor het programma ‘De Rechtbank’ is opgenomen, zich verzet tegen de uitzending ervan, zoals enkele media eerder meldden.

“Na de aankondiging van de uitzending is hij op de gemaakte afspraken teruggekomen”, aldus woordvoerder Kristof Demasure. “De man heeft formeel laten weten dat hij gekant is tegen de uitzending van zijn proces”, aldus Demasure. “We hadden alle betrokkenen – advocaten, magistraten, getuigen enzovoort – hun uitdrukkelijke goedkeuring gevraagd en gekregen. De makers hebben gewerkt volgens de afspraken.”

De uitzending staat gepland voor volgende maand. Enkele media meldden dat de man, die in september vorig jaar door het Antwerpse assisenhof werd veroordeeld tot 18 jaar cel voor de doodslag op zijn echtgenote, naar de rechter zal stappen om te verhinderen dat zijn rechtszaak in het programma wordt belicht.

“We zijn op de hoogte van zijn verzet. We zullen nu in alle sereniteit de beslissing van een eventuele gerechtelijke procedure afwachten”, aldus nog Demasure. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content