(Video) Walking Dead storen Walking Living

© DR

De Amerikaanse tv-zender AMC ligt onder vuur omdat zij ter promotie van de populaire tv-reeks ‘The Walking Dead’ valse zombies op echte mensen heeft losgelaten in New York.

De Amerikaanse tv-zender AMC ligt onder vuur omdat zij in New York valse zombies op echte mensen heeft losgelaten. De losgelaten zombies dienden als reclame voor de ook in Vlaanderen succesvolle televisiereeks “The Walking Dead” over het (over-)leven in een wereld na een niet nader verklaarde biologische ramp.

AMC had een rist acteurs tot “ondode” geschminkt en ze dan in een schacht van de metro gestopt, afgedekt door een rooster. Telkens wanneer passanten voorbijliepen, begonnen zij op monotone wijze het woord ‘zombies’ te stamelen en met hun armen door de tralies naar de levenden te grijpen. Meer dan 3,2 miljoen Youtube-bezoekers hebben zich al verkneukeld aan de verschrikte gezichten van de voorbijgangers. Zowel de metrodienst van de Big Apple als de NYPD onderzoekt de zaak. De filmers hadden ook geen toestemming gevraagd voor hun stunt.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer stunts

Een maand geleden onderging New York min of meer gelijkaardige candid camera-performancse. Toen betrof de “stunt” een kinderwagen met daarin een verondersteld duivelskind. Die avonturen zorgden voor 42 miljoen Youtube-bezoekjes.

Een filmpje over een betoverd koffiehuis – met de zwaartekracht tartende tafels, boeken die uit hun rek vlogen en (onechte) klanten die door een vrouw tegen het plafond werden gedrukt – deed het nog beter. De stunt van Sony Pictures ter promotie van de film ‘Carrie’ ging in één adem de wereld rond en haalde vlotjes meer dan 54 miljoen clicks. (Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content