Vermoedelijk kindermisbruik Vlaamse acteur: ‘Situatie zeer ernstig’

Justitiepaleis Antwerpen © belga

Op basis van informatie van DPG Media is in Antwerpen een onderzoek geopend onder de kwalificatie ‘verkrachting van minderjarigen’ tegen een 51-jarige Antwerpenaar. Dat zegt het Antwerps parket vrijdag. Op vrijdag 23 juli werd een huiszoeking gedaan bij de man thuis.

Tijdens maandenlang undercoveronderzoek volgden een Nederlandse journalist en Het Laatste Nieuws een Vlaamse acteur van middelbare leeftijd, die de voorbije twintig jaar rollen speelde in tientallen producties van Studio 100, VTM, VRT en Disney, schrijven de kranten van DPG Media vrijdag. De man zou beweerd hebben dat hij seks had gehad met minderjarige jongens en ging in op een valse uitnodiging om een 10-jarige te zien in een hotelkamer.

‘Het parket Antwerpen is meteen aan de slag gegaan met de informatie die door DPG Media werd overgemaakt’, zegt woordvoerder Kristof Aerts vrijdag. ‘Na een eerste analyse naar mogelijke strafbare feiten heeft het parket beslist om een onderzoeksrechter te vorderen voor de kwalificatie ‘verkrachting van minderjarigen.’

Het gaat om een 51-jarige Antwerpenaar. Op vrijdag 23 juli werd een huiszoekzoeking uitgevoerd, waarbij onder meer informaticamateriaal in beslag werd genomen. De man werd daarna een eerste keer verhoord door de lokale recherche van de Antwerpse politie. Na verhoor mocht hij vertrekken. Het gerechtelijk onderzoek wordt verdergezet onder leiding van de onderzoeksrechter, sluit het parket af.

Onderzoek

DPG Media, de mediagroep waar ook VTM toe behoort, bekijkt intussen of het stappen moet ondernemen. ‘De situatie is zeer ernstig’, zegt An Goovaerts, woordvoerder van DPG Media. ‘De komende uren en dagen gaan we onderzoeken wat ze precies inhoudt, het gerechtelijk onderzoek ook. Dan zullen we bekijken welke verdere stappen we ondernemen.’

Volgens de eerste informatie zou DPG geen samenwerking met de acteur hebben lopen en is dat al enige tijd zo. Wel wordt dus nog bekeken wat er moet gebeuren met producties met de man uit het verleden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content