TV-zenders binden strijd met piraterij aan

© Reuters

De Vlaamse zendergroepen SBS, VRT en VMMa trekken samen ten strijde tegen het illegaal aanbieden van hun programma’s op het internet.

De zenders dienden een gezamenlijke klacht tegen onbekenden in, zo schrijft de krant De Tijd.

Vlaamse content verdubbeld

Internetpiraterij is een fenomeen dat de klassieke entertainmentsector al langer erg pijn doet. Vooral de muziekindustrie kreeg er de voorbije jaren mee af te rekenen, maar ook de grote film- en televisieproducenten klagen al jaren steen en been over de haast ongrijpbare internetpiraten die hun werk gratis te grabbel gooien op het net.

De Vlaamse zenders bleven daar lang al bij al gespaard van. Maar onlangs bekend dat de Vlaamse content die illegaal op het internet wordt gedeeld, de voorbije twee jaar verdubbeld is in volume.

Strafklacht

De Vlaamse zendergroepen worden financieel getroffen door die piraterij, omdat wie een van hun programma’s wil zien minder geneigd is om te kiezen voor betalende opties als dvd’s of kijken op bestelling.

De drie grote zendergroepen schakelden daarom het in intellectueel eigendomsrecht gespecialiseerd advocatenkantoor Hoyng Monegier in, aldus De Tijd. Volgens de krant werd vrijdag een gezamenlijke strafklacht ingediend voor inbreuken tegen de auteurswet, een primeur. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content