Tv-voorjaar brengt 20 nieuwe programma’s voor Eén en Canvas

Eén en Canvas hebben hun plannen voor het voorjaar uit de doeken gedaan. De vaste waarden blijven op post, maar vanaf januari worden ook twintig nieuwe titels op de kijker losgelaten. Een overzicht.

Eén

Jean Philip De Tender, mediamanager Televisie, stelde de elf nieuwe programma’s van Eén voor. Zo is er vanaf 2 januari “Via Annemie“, een nieuwe reportagereeks waarbij Annemie Struyf minder voor de hand liggende mensen volgt, zoals haar Poolse poetsvrouw, de bemanningsleden van een luxecruise of een terdoodveroordeelde in Texas.

In “Iedereen Duivel“, dat later in het voorjaar wordt uitgezonden, krijgt de kijker een blik achter de schermen tijdens de kwalificatiecampagne van de Rode Duivels. Fictie komt ook aan bod, onder meer in “In Vlaamse Velden“, een tiendelig drama dat het Gentse gezin Boesman volgt van het begin tot het einde van WOI, met in de hoofrollen Lize Feryn, Wietse Tanghe, Wim Opbrouck en Barbara Sarafian.

Voor de nieuwe fictiereeks “Marsman”, geschreven door Mathias Sercu, kruipt Jurgen Delnaet in de huid van een veertiger die zijn moeder verloor en sindsdien de zorg voor zijn autistische broer op zich heeft genomen.

“The white queen” is na “Parade’s end” de tweede historische coproductie van – onder andere – Eén en de BBC. Naast Rebecca Ferguson, Janet McTeer, Amanda Hale en Max Irons spelen ook Vlaamse acteurs als Veerle Baetens, Joren Seldeslachts, Ben Van den Heuvel en Lize Feryn mee.

Reeds eerder aangekondigd is “Wauters vs Waes“, waarin vtm-gezicht Koen Wauters en VRT-gezicht Tom Waes het vanaf 13 januari gedurende tien weken tegen elkaar opnemen in een reeks uiteenlopende uitdagingen. Opvallend daarbij is dat de eerste vijf afleveringen in primetime op Eén worden uitgezonden, twee uur later gevolgd door vtm, en de laatste vijf afleveringen in primetime op vtm, twee uur later gevolgd door Eén.

Nieuw is ook “Manneken Pis“, waarin Arnout Hauben met zijn motorhome halt houdt bij de belangrijkste hotspots in Brussel. In zijn motorhome ontvangt hij buitenlandse toeristen voor een babbel. Als ze hem kunnen overtuigen van de pracht van hun thuisland, worden reporters Dieter Coppens, Linde Merckpoel, Elke Neuville of Maaike Neuville op pad gestuurd naar het land van herkomst.

Canvas

Canvas pakt dan weer uit met “O La La La“, een popquiz gepresenteerd door Siska Schoeters, waarbij twee teams het tegen elkaar opnemen en vragen moeten beantwoorden over de brede wereld van de popcultuur.

Netmanager Mark Coenen liet ook weten dat “Reyers Laat” voortaan een extra editie op vrijdag krijgt en een nieuwe host: Kathleen Cools zal het programma afwisselend met Lieven Van Gils presenteren. “Reyers op Vrijdag” brengt een terugblik op de week met twee gasten die een link hebben met elkaar.

In “Niemandsland” trekt Rudi Vranckx in zes afleveringen van oost naar west in Afrika, van Mogadishu naar Timboektoe. Er komt ook een nieuwe reisreeks met Jan Leyers, maar details daarover konden nog niet gegeven worden.

Voorts brengt documentairemaker Dimitri Van Zeebroeck met “Surplace” een vierdelige documentairereeks -in zwart-wit- over vier koerslocaties in Vlaanderen. Het is een soort “leven zoals het is” op legendarische wielerplekken, meer bepaald De Lange Munte, De Oude Kwaremont, ’t Schavei en de Ertbrandstraat.

Frieda Van Wijck reist dan weer terug in de tijd met de vierdelige reeks “Grand Central Belge“. Ze maakt, hoofdzakelijk te voet, een trip langs de gelijknamige 19de-eeuwse private spoorlijn die Wallonië met Vlaanderen verbond en ze praat onderweg met “een bonte verzameling Belgen”.

Ook komedie staat op het programma, met “‘Nuff Said“, vier weken na elkaar vanuit de foyer van het cultuurcentrum van Berchem. Sporza op Canvas zal ook de Olympische Winterspelen in Sotsji uitzenden, van 7 tot 23 februari. Uiteraard worden vooral de prestaties van de Belgen, en vooral dan schaatser Bart Swings en snowboarder Seppe Smits, gevolgd. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content