Tv-tips voor vanavond

© GF

Vandaag worden de Emmy’s – de Oscars van de tv – uitgereikt. Maar er is ook een mooi portret van twee vluchtelingen, gemaakt door de Belgische documentairemaker Tim De Keersmaecker, te zien.

No Man Is an Island

Zondag 18/9, 22.45, Canvas

Deze week beleeft Fuocoammare zijn release. Die in Berlijn bekroonde documentaire van Gianfranco Rosi is opgenomen op Lampedusa, het Italiaanse eiland dat overspoeld wordt door vluchtelingen.

Ruim voor Rosi trok ook de Belgische documentairemaker Tim De Keersmaecker naar dat eiland voor een portret van Omar en Adam, een eenentwintigjarige vluchteling uit Tunesië en een zestienjarige knaap uit Ghana. Het geluk lacht hen toe want ze worden goed opgevangen en een van hen vindt zelfs werk.

Toch is dit stemmige portret niet louter een verhaal over voorspoed en het geloof in kansen. De docu roept op een discrete maar kritische manier ook vragen op omtrent de opvang van vluchtelingen en hun integratie. Daardoor wint dit visueel alerte portret niet alleen aan actualiteitswaarde, maar ook aan diepte. (LJ)

Tv-tips voor vanavond
© GF

Emmy Awards 2016

Zondag 18/9 in Telenet Play More

In de nacht van 18 op 19 september brengt Telenet Play More de Emmy Awards rechtstreeks bij ons op televisie.

De ’tv-Oscars’ in drie cijfers:

17 nominaties sleepte Veep in de wacht, de meeste voor een komische reeks dit jaar.

21 niet-blanke genomineerden, onder wie Viola Davis (How to Get Away with Murder), Aziz Ansari (Master of None) en Mr. Robot-ster Rami Malek. Inzake diversiteit steken de Emmy’s dit jaar de Oscars de loef af.

23 nominaties voor Game of Thrones dit jaar. Daarmee is de mateloos populaire fantasyreeks de onbetwistbare Emmy-koploper, gevolgd door The People v. O.J. Simpson (22) en Fargo (18). (AI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content