Tv-tips: De verkiezingen @ één, Canvas en VTM

In de aanloop naar de verkiezingen op 25 mei stelt zowel de openbare omroep als de commerciële zender VTM vanaf vandaag een deel van de programmering in het teken van die stembusgang. Een overzicht.

Op 25 mei worden er verkiezingen georganiseerd in ons land. Om enige ruchtbaarheid te geven aan die gebeurtenis hebben zowel de openbare omroep als de commerciële zender VTM besloten om in de aanloop een deel van de programmering in het teken van die stembusgang te stellen.

Zo start op één vanaf maandag 12 mei Het beloofde land, waarin Phara de Aguirre en Wim De Vilder twee weken lang elke weekavond de politici laten uitleggen welke samenleving ze in de toekomst voor ogen hebben.

Terzake verandert in die laatste twee weken voor 25/5 zijn naam dan weer in Terzake 14 en houdt elke avond in een extra lange uitzending één partij tegen het licht. Op zondag 18/5 mogen de kiezers in Zijn er nog vragen op één de politici zelf vragen voor de voeten werpen, en op vrijdag 23/5 leiden Ivan De Vadder en Goedele Devroy in Het grote debat een confrontatie tussen de partijvoorzitters.

Ook op VTM, dat sinds de recentste make-over van de nieuwsuitzendingen weer meer inzet op politiek, gaan de schijnwerpers richting 25/5. Met Stem 2014: Het nationale debat, drie politieke debatten die zowel in Vlaanderen als in Franstalige België (via RTL-TVI) op het tv-scherm komen, en waarin kopstukken uit beide landsdelen met elkaar in discussie treden. In het eerste debat, op dinsdag 13/5, kruisen N-VA-voorzitter Bart De Wever en PS-voorzitter Paul Magnette de degens over de vraag waar het met België heen moet.

In de week voor de verkiezingen wordt dan ook nog Jambers in de politiek uitgezonden, een documentairereeks waarin Paul Jambers kopstukken als Kris Peeters, Bart De Wever, Maggie De Block of Johan Vande Lanotte tijdens hun campagnes op de voet volgt. (SW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content