Tv-tip: Vriendinnen @ één (21u40)

© één

Vanavond gaat de nieuwe tv-reeks ‘Vriendinnen’ van start op één. De hoofdrollen van de jonge vriendinnen zijn voor Anemone Valcke en Charlotte De Bruyne.

Vriendinnen is het relaas van maar liefst driekwart eeuw vriendschap, van vlak na de Tweede Wereldoorlog tot nu – de oudere versies van de personages worden vertolkt door Veerle Dobbelaere en Veerle Eyckermans. In een van de eerste afleveringen zitten de jonge Eva Michiels (Valcke) en Nel Vercammen (De Bruyne) op de vensterbanken van twee aanpalende huizen, één been bungelend uit het open raam, de haren in een strakke fiftieskrul. Nel rookt achteloos een sigaret, Eva staat op het punt te trouwen. De verlegen, brave Eva is bloednerveus, niet zozeer over het jawoord of over het verstikkende huwelijk waarin ze zal belanden, maar over de huwelijksnacht. ‘Maak je daar geen zorgen over’, zegt Nel, haar vrijgevochten vriendin. ‘Na een keer of tien voel je er niets meer van.’

Twee vriendinnen samen op de set, werkt dat makkelijker?

ANEMONEVALCKE: Het is minder hard werken omdat de chemie er al is. Je hebt wel ‘andere teksten’, maar de vriendschap en de liefde hoef je niet te spelen.

CHARLOTTE DE BRUYNE : Al blijft het natuurlijk onze job om te acteren. Als we daar met een volslagen onbekende hadden gestaan, hadden we dat ook keigoed gedaan. Maar het is natuurlijk de max om met mensen te werken die je graag ziet. Dat probeer ik zo veel mogelijk te doen, zeker voor theater (De Bruyne is lid van Ontroerend Goed, waarvoor Valcke ook al speelde,nvdr.) . Het is leuk om dat nu ook voor televisie te kunnen doen. Anemone is gewoon zot goe als actrice, en een zot goeie vriendin.

VALCKE: Een droom, eigenlijk.

DE BRUYNE: Zo’n reeks draaien blijft toch heftig: heel vroeg opstaan, enorm lange dagen. Als er dan iemand naast je staat die je zo goed kent, dan is dat een groot cadeau.

Is het vooral de passie voor acteren die jullie bindt?

VALCKE: Mocht Charlotte een bankbediende zijn, dan was ze nog altijd een van mijn beste vriendinnen.

DE BRUYNE: Maar het acteren heeft ons wel samengebracht.

VALCKE: Ja, letterlijk natuurlijk wel. Maar emotioneel? Nee, dat geloof ik niet. We zijn een beetje hetzelfde, maar ook anders.

Lees het volledige interview in Knack Focus (03/12)

(SVDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content