Tv-tip: ‘The Lincoln Lawyer’ @ 2BE (20.35u)

Liefhebbers van het misdaaggenre kunnen vanavond afstemmen op 2BE voor de boeiende thriller ‘The Lincoln Lawyer’ met Matthew McConaughey.

The Lincoln Lawyer
Brad Furman met Marisa Tomei, Matthew McConaughey, Ryan Phillippe

Vergis je niet: ‘The Lincoln Lawyer’, een verfilming van het gelijknamige boek van Michael Connelly, heeft niets te maken met die Amerikaanse president. De titel in deze boeiende misdaadthriller verwijst naar het wagenmodel Ford Lincoln vanwaaruit hoofdrolspeler en playboyadvocaat Mickey Haller op de achterbank vele van zijn zaakjes opknapt.

Aanvankelijk lijkt de ambitieuze Haller (vertolkt door Matthew McConaughey) enkel geïnteresseerd in het geld van zijn van verkrachting beschuldigde cliënt Louis Rolet (Ryan Phillippe), maar wanneer de schijnbaar eenvoudige zaak rond deze multimiljonair en vastgoedmakelaar enkele wendingen neemt, krijgt hij gewetensbezwaren en moet hij morele keuzes maken.

Regisseur Brad Furman haalt met veel animo de clichés van de detectivethriller als het rechtbankdrama door de mangel in dit gezwind door L.A. scheurende verhaal. De vertolkingen en vlotte dialogen – met stoere oneliners – houden het sexy en onderhoudend. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content