Tv-tip: Nieuw Texas @ Eén (20.40 uur)

Nieuw Texas © gf

Op Eén start vanavond de nieuwe Vlaamse humoristische fictiereeks ‘Nieuw Texas’, over vier volkse broers die een riante villa erven, maar daar hoort één voorwaarde bij.

Jan Decleir moet de laatste jaren precies wel veel doodgaan voor de camera. In Nieuw Texas houdt hij het als pa Vrancken een minuut of zes vol, alvorens hij het loodje legt en de reeks kan beginnen. De erfenis aan zijn vier zonen is namelijk een riante villa, maar daar hoort één voorwaarde bij: de heren moeten er eerst een jaar samen in harmonie leven – een niet zo verholen poging van vader Vrancken om vanuit het graf de familie bij elkaar te houden. Wat, als je kinderen de eeuwig kibbelende David Cantens (Marsman), Tom Audenaert (Quiz Me Quick), Bert Haelvoet (Wat als?) en Joren Seldeslachts (Blinker) zijn, geen evidentie is.

Een komische familiereeks dus, geregisseerd door Jeroen Dumoulein – zie ook Spitsbroers, later dit voorjaar – en Dries Vos, die eerder al achter de camera stond voor onder meer De biker boys. Mocht u zich evenwel afvragen waar de titel Nieuw Texas op slaat, dat is de naam van een min of meer mythische mijnwijk in de schaduw van het stadion van KRC Genk, genoemd naar de houten huizen die er oorspronkelijk stonden. Het is tevens de plek waar de vier broers volgens de reeks geboren zijn én de naam die ze bij wijze van nostalgische ode geven aan de villa waar ze met hun vieren moeten wonen.

Verder gaat de link niet: er wordt net iets te veel Gents, Waas, Dendermonds en Antwerps gesproken om van enig Limburggevoel te spreken. Hoeft ook niet: met een goede cast, uitstekende decors en gastrollen van Tom Waes (die de jonge Jan Decleir speelt), Jelle De Beule en Robrecht Vanden Thoren heeft de reeks genoeg eigen smoel. Don’t mess with Nieuw Texas.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content