Tv-tip: ‘Kroost’ met Elio Di Rupo @ VIER (21.05u)

De derde aflevering van Kroost wordt ongetwijfeld een van de meest besproken afleveringen van de hele reeks. Voor het eerst laat premier Elio Di Rupo een cameraploeg binnen in zijn eigen leefwereld.

De nieuwe aflevering in de VIER-reeks Kroost, waarin reportagemaker Eric Goens inzoomt op het leven en familiewortels van bekende landgenoten, deed een week voor de uitzending aardig wat stof opwaaien in Wallonië. Aanleiding was de naakte rug van Elio Di Rupo (PS) in de trailer, op het moment dat hij van hemd verwisselt.

In deze derde aflevering laat de premier voor het eerst een cameraploeg binnen in zijn eigen leefwereld: op vertrouwd terrein, in de Wetstraat 16, maar ook bij hem thuis en op vakantie in Italië.

Di Rupo praat onder meer zonder omwegen over het pedofilie-schandaal dat hem eind jaren ’90 overviel, toen een jonge fantast met het verhaal op de proppen kwam dat hij als minderjarige door Elio Di Rupo werd misbruikt. Van die beschuldigingen bleef enkele weken later niks meer over, maar voor Di Rupo en zijn familie was het een gitzwarte periode in zijn leven. ‘Het was voor mij onmogelijk om met het etiket van ‘pedofiel’ door het leven te stappen,’ luidt het.

De minister bezoekt samen met zijn broer ook voor de eerste keer de huisjes van zijn ouders in hun geboorteplaats San Valentino in de Abruzzen. ‘De ouders woonden op een berg en in die tijd was het de gewoonte dat je hoger woonde naargelang je rijker was’, aldus Goens. ‘Het eerste huisje stond redelijk hoog, maar het tweede en tenslotte derde huisje was al een stuk lager te vinden. Samen met zijn broer die huisjes voor het eerst zien, was dan ook erg aangrijpend voor hem.’ (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content