TV-tip: Fright night (23.40 uur, Vier)

© G.F.

Een échte horrorklassieker uit de jaren tachtig is Fright Night niet, maar toch levert deze mix van komedie en griezel behoorlijk veel fun op.

Dat komt omdat regisseur Tom Holland (Child’s Play) het toen populaire slashergenre de rug toekeerde en koos voor ouderwetse maar onderhoudende vampierenhorror. Voor tiener en horrorfilmfanaat Charley begint het mis te lopen wanneer hij ervan overtuigd raakt dat zijn nieuwe buurman (Chris Sarandon) een bloedzuiger is die verantwoordelijk is voor een aantal recente moorden in de buurt. De pluspunten? De speciale effecten, met vervaarlijke vleermuizen en wolven, zijn na al die jaren nog opvallend gaaf. En ook al mist deze milde shocker met discopop van Sparks de klasse van tijdgenoten als The Hunger en Near Dark, de speelse humor met verwijzingen naar de legendarische horroracteur Vincent Price is ontegensprekelijk charmant.

(L.J.)

Zaterdag 15/10, 23.40, Vier

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content